Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt important: adeverinta APIA de la primarii NU trebuie conditionata de plata impozitelor!

anunt-important-adeverinta-apia-de-la-primarii-nu-trebuie-conditionata-de-plata-impozitelor

Primariile sunt avertizate sa elibereze urgent adeverinta APIA, indiferent de plata taxelor si impozitelor. Prefectul din Bihor, Dumitru Tiplea, solicita accelerarea depunderii Cererilor Unice de Plata pana la termenul limita de 16 mai. Se insista pe acest lucru pentru evitarea penalizarilor in randul fermierilor.


Prefectul avertizeaza primariile sa nu conditioneze inscrisurile de la registrul agricol din cauza taxelor si impozitelor. In atentia primariilor la nivelul judetului Bihor, Institutia Prefectului a emis o circulara prin care atentioneaza ca termenul limita de depunere a Cererii Unice de Plata este data de 16 mai 2022.
 
La Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - Centrul judetean Bihor s-au depus pana in data de 9 mai doar 28.058 cereri. Acest fapt reprezinta 80,2% din totalul de 34.983 cereri depuse in anul 2021, se precizeaza intr-un comunicat al Prefecturii Bihor.
 
Fermierii trebuie sa prezinte documente necesare care dovedesc ca terenul agricol se afla in posesia lor atunci cand depun Cererea Unica de Plata pentru a beneficia de platile directe, conform cicularei. Exceptie fac adeverintele conform incrisurilor din registrul agricol sau copie a anexei numarul 24, daca este cazul. Aceste documente trebuie sa fie incheiate inaintea depunerii cererii si trebuie sa fie valabile pana la data depunerii acesteia.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"In fiecare an monitorizam indeaproape campania de depunere a Cererii Unice de Plata in judetul Bihor. In urma digitalizarii si simplificarii procedurilor, intarzierile sunt nejustificate si inadmisibile", a declarat prefectul Dumitru Tiplea. 
 
Totodata, primariile pe raza carora se afla terenurile agricole sunt obligate:
 
– sa informeze in prealabil fermierul cu privire la eliberarea adeverintei
 
– sa elibereze adeverinte conform inscrisurilor din registrul agricol fara conditionarea de plata impozitelor sau taxelor locale de catre fermier
 
– sa transmita adeverintele catre centrele judetene sau locale APIA la solicitarea acestora
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton