Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: O premiera la plata avansului APIA

ministrul-agriculturii-o-premiera-la-plata-avansului-apia

Ministrul Agriculturii a anuntat o premiera la plata avansului APIA catre fermieri. Pentru prima oara, in aceasta toamna, avansul APIA urmeaza sa se achite inca din prima faza a autorizarii dosarelor si catre crescatorii de bovine.


"Vreau sa transmit urmatorul mesaj crescatorilor de taurine. Am transmis la Comisia Europeana si am primit raspunsul de la comisar – asta am facut-o imediat cand am venit la Ministerul Agriculturii – se reducem perioada de retentie a vacilor, stiindu-se ca ai obligatia sa mentii vaca dupa ce ai depus cererea unica 6 luni de zile. 
 
In conditiile acestea o s-o tii pe furaje si sa nu poti sa scoti reforma. Am rezolvat aceasta… – ca un raspuns al comisarului – cu viteza luminii s-a actionat si tot guvernul si premierul au dat imediat aprobare ca eu sa schimb ordinul respectiv in asa fel incat sa pot plati avansul", a declarat ministrul Agriculturii in cadrul emisiunii Agrostrategia de luni, 22 august.
 
De asemenea, ministrul Agriculturii a venit cu completarea deciziei reducerii perioadei de retentie pentru bovine. Asadar, decizia a fost asumata de Romania, iar la nivel european nu au fost emise reglementari in acest sens.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Raspunsul ne-a spus asa: faceti voi in Romania, pentru ca daca noi cautam raspunsul, il veti avea la anul viitor! Si este pentru prima data in tara cand crescatorii de vaci vor avea si ei dreptul la avans si avans substantial incepand din luna octombrie. Asta e un lucru extraordinar de important", a mentionat Petre Daea.
 
Perioada de retentie in ferma a efectivelor de bovine este redusa de la sase luni la 100 de zile de la data-limita de depunere fara penalizari a cererilor unice de plata conform Ordinului nr. 45/2022 emis de MADR.
 
In ceea ce urmeaza plata avansului APIA, aceasta urmeaza sa fie demarata din 16 octombrie. Pana la acest moment, cuantumurile ce urmeaza sa fie achitate fermierilor nu sunt stabilite, cunoscandu-se doar ca sumele vor reprezenta 70% din  valoarea schemelor de plati directe si 85% din valoarea platilor compensatorii. In ceea ce priveste zootehnia, avansul se va acorda din sprijinul cuplat pentru speciile ovine, caprine, bovine si bubaline.
 
Mai jos puteti citi Ordinul emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
ORDIN - privind aplicarea unor prevederi ale Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 45/2021 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, conditiilor specifice si a modului de implementare a schemelor de plati prevazute la art. 1 alin. (2) si (3) si art. 35 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garantare care se aplica in agricultura in anii 2021 si 2022

Vazand Referatul de aprobare nr. 238.945 din 17.08.2022 al Directiei generale politici agricole, in baza Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 36 din 16.08.2022 privind abilitarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru emiterea/modificarea actului normativ referitor la perioada retinerii la bovine, in temeiul prevederilor art. 57 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 9 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea si functionarea Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:
 
Art. 1. — Pentru anul 2022, prin exceptie de la termenele prevazute la art. 73 lit. c), art. 74, art. 79 alin. (1) lit. f) si alin. (2), art. 80 lit. b) pct. (III) si art. 81 din Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 45/2021 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, conditiilor specifice si a modului de implementare a schemelor de plati prevazute la art. 1 alin. (2) si (3) si art. 35 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garantare care se aplica in agricultura in anii 2021 si 2022, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 203 din 1 martie 2021, cu modificarile si completarile ulterioare, se aproba reducerea obligatiei de retinere a bovinelor la 100 de zile de la data-limita de depunere fara penalizari a cererilor unice de plata.
 
Art. 2. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016