Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DNA-ul padurilor, votata de Camera Deputatilor

dna-ul-padurilor-votata-de-camera-deputatilor

DNA-ul padurilor, structura speciala de anchetare a taierilor ilegale, a fost votata de Camera Deputatilor.


Proiectul de lege a trecut cu 200 de voturi "pentru", 107 "abtineri" si 4 "impotriva". Acum va trebui aprobat si de Senat, for decizional.
 
"Sanatatea si functionarea mediului este o tema cu adevarat majora pentru societate.Trebuie sa  sa trecem de faza in care adoptam legi privind protectia mediului care puncteaza strict la capitolul impresie artistica. Avem nevoie de legi si institutii care sa trateze problemele pe masura gravitatii lor. Pierdem anual 1 miliard de euro doar de pe urma furturilor de paduri. Un miliard. Si riscam pierderea a sute de mii de euro in urma procedurilor de infringement. Si, mai ales se pierd vieti. Oameni ucisi de aerul otravit sau oameni imbolnaviti de aerul otravit din orasele mari ale Romaniei, inclusiv in Bucuresti. Din aceasta perspectiva, raportul cost-beneficiu este net in favoarea DNA-ului padurilor. Cer, si am toata increderea, ca Guvernul va implementa legea dupa ce va fi votata.", transmite deputatul Dan Barna, presedintele USR.
 
Proiectul USR de infiintare a unei Directii de Investigare a Infractiunilor de Mediu, “DNA-ul padurilor”, ar urma sa fie o structura specializata de parchet care sa aiba in competenta investigarea infractiunilor de mediu, si a carei activitate va fi prezentata Parlamentului, periodic, prin rapoarte. USR face apel la Guvern, care acum are alta viziune asupra proiectului de lege, sa sprijine implementarea DNA-ului padurilor dupa votul final. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
"In Romania avem o problema de mediu foarte foarte grava. Atat cu privire la taierile ilegale de paduri, cat si cu privire la protectia fondului cinegetic, dar si celorlalte elemente ale naturii: a apei, a solului, a aerului. O astfel de structura nu ar face decat sa responsabilizeze organele judiciare in a face cercetari, a face anchete, a dispune tragerea la raspundere a celor care incalca cele mai elementare norme de convietuire. E foarte important sa facem front comun. Guvernul, care acum are acum alta viziune, sper sa sprijine aceasta directie intelegand ca prin rapoartele pe care aceasta structura le va da anual, prin faptul ca va trebui sa ne arate ce a facut, va responsabiliza parchetul si rezultatele nu vor intarzia sa vina. Acest proiect nu este un proiect pentru un partid anume, ci este pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre romanii care isi doresc sa traiasca intr-o tara in care mediul sa fie respectat.", declara deputatul USR Stelian Ion, membru in Comisia juridica, de disciplina si imunitati, co-initiator al proiectului de lege.
 
USR considera ca votul de astazi este o victorie pentru mediu si pentru oprirea taierilor ilegale din tara noastra. Ne exprimam increderea ca proiectul de lege al USR va fi votat si la Senat deoarece adoptarea DNA-ului padurilor ar insemna o investitie pentru un viitor mai bun al urmatoarelor generatii. 
 
Pe de alta parte, deputatul sucevean Daniel Popescu, co-initiator al proiectului, aminteste despre situatia aberanta din punct de vedere juridic si de mediu in care se afla de ani de zile Pasul Mestecanis, unde Consiliul Judetean Suceava a luat decizia absurda de a construi o groapa de gunoi.
 
"Pe langa defrisarile ilegale si alte infractiuni impotriva mediului din Bucovina, proiectul aberant al gropii de gunoi din Pasul Mestecanis judetul Suceava ar face obiectul activitatii procurorilor specializati de la “DNA-ul Padurilor”. In ciuda opozitiei comunitatii locale, care se lupta de peste 12 ani cu autoritatile locale si judetene impotriva construirii acestei bombe ecologice, inclusiv in instanta, si a interventiilor mele in Parlament, in noiembrie 2019 a fost semnata receptia finala a gropii de gunoi. Cu siguranta acest lucru nu ar fi fost posibil daca o institutie precum Directia de Investigare a Infractiunilor de Mediu ar fi instrumentat lungul sir de ilegalitati, minciuni, abuzuri si fraude ale Consiliului Judetean Suceava, Consiliului Local Pojorata si autoritatilor publice responsabile cu avizarea proiectului.“, conchide deputatul USR Daniel Popescu, membru in Comisia pentru agricultura si silvitultura.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016