Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect de lege pentru reducerea TVA la fructe, legume si lapte

proiect-de-lege-pentru-reducerea-tva-la-fructe-legume-si-lapte

Initiativa legislativa apartine unui grup numeros de parlamentari, si se afla in prezent in dezbatere publica.


La sfarsitul saptamanii trecute, un numeros grup de parlamentari din partea  PSD, PC, UNPR şi PPDD a lansat in dezbatere publica un proiect de lege care prevede reducerea TVA la 9 la suta in cazul laptelui, legumelor si fructelor, in conditiile in care, in prezent, taxa respectiva este de 24 la suta, la fel ca in cazul tuturor operatiunilor impozabile.
 
Printre initiatorii proiectului de lege  se numara Marian Avram, Petre Daea, Marian Ghiveciu, Liviu Harbuz, Florin Iordache, Manuela Mitrea, Mircea-Titus Delureanu, Ninel Peia  de la PSD, Gheorghe Emacu, Eugen Nicolicea, Valeriu Steriu de la UNPR si  Bogdan Ciuca de la PC, care mentioneaza, in expunerea de motive, ca o astfel de masura va determina „ascensiuni calitative şi cantitative in ceea ce priveşte consumul alimentelor autohtone incluse in aceste categorii”.
 
Potrivit proiectului, in cazul acestor produse, cota redusa de 9 la suta se va aplica de catre agentii economici producatori, importatori si de catre cei care le comerercializeaza, initiatorii sustinand ca scaderea veniturilor bugetare determinate de diminuarea cotei standard de TVA ar putea fi compensata de cresterea consumului de produse alimentare pentru care a fost operata modificarea.
 
Initiativa grupului de parlamentari se bazeaza si pe datele cuprinse intr-un raport INS, care arata ca in anul 2012 consumul mediu anual pe cap de locuitor a fost de 66,9 kilograme, pentru fructe proaspete, 142,5 kilograme pentru legume proaspete si 226,9 pentru lapte si produse din lapte, ceea ce denota ca produsele respective au mare cautare i randul populatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In prezent, cota standard de TVA de 24 la suta se aplica tuturor operatiunilor impozabile care nu sunt scutite de taxa sau care nu sunt supuse cotelor reduse. In domeniul alimentelor, exceptia se aplica pentru livrarea sortimentelor de paine si a altor specialitati de panificatie, a anumitor tipuri de faina de grau, cota de impozitare fiind de 9 la suta.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016