MADR: Proiect de hotarare pentru infiintarea Observatorului laptelui si al produselor lactate
MADR a elaborat normele metodologice de aplicare in ceea ce priveste Legea laptelui si a produselor lactate nr. 307/2022. De asemenea, s-a introdus si Ghidul de definitii si termeni folositi in industria laptelui, a anuntat ministerul.
Observatorul laptelui si al produselor lactate se va infiinta la nivelul MADR. In acest sens, structura va avea ca obiective colectarea, prelucrarea, centralizarea datelor si informatiilor referitoare la piata laptelui si a produselor lactate. La aceasta analiza vor fi incluse si exploatatiile de vaci de lapte, bivolite, oi si capre, efectivele de animale, cantitatile de lapte, pretul laptelui crud materie prima, al laptelui comercializat, al produselor lactate si al costurilor de productie.
"Observatorul laptelui si al produselor lactate este organismul de legatura cu Observatorul pietei laptelui din Uniunea Europeana, in vederea implementarii mecanismelor organizatiilor comune de piata, care constituie si gestioneaza baza de date a sectorului lapte si produse lactate, in vederea elaborarii masurilor de piata prin intocmirea lunara a rapoartelor punctuale si/sau generale", se mentioneaza in comunicat.
In ceea ce priveste furnizorii de date pentru Observatorul laptelui si al produselor lactate, acestia sunt: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Agentia Nationala Pentru Zootehnie "Prof Dr G.K. Constantinescu" (ANZ), Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), Autoritatea Vamala Romana, Directiile pentru agricultura judetene si Operatorii economici din sectorul laptelui si a produselor lactate inregistrate/autorizate sanitar veterinar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Prin proiectul de hotarare a Guvernului se aproba Ghidul de definitii si termeni folositi in industria laptelui si constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor. De asemenea, acestea sunt aplicate de catre reprezentantii autoritatilor cu atributii in domeniu, precum Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Control, Antifrauda si Inspectii.
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale asigura confidentialitatea datelor si informatiilor individuale, prin adoptarea de masuri administrative, organizatorice si tehnice de protejare, prevenire a accesului, difuzarii, instrainarii si distrugerii neautorizate a acestora", potrivit comunicatului.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>