Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lege simplificata pentru vanzarea terenurilor agricole

lege-simplificata-pentru-vanzarea-terenurilor-agricole

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala o lege privind vanzarea simplificata a terenurilor agricole. In acest sens, primariile nu vor putea achizitiona simplificat din extravilan, precum prevederea un proiect de lege aprobat de Camera Deputatilor. In urma sesizarii presedintelui la Curtea Constitutionala a Romaniei, institutia a admis contestatia.


Presedintele, Klaus Iohannis, a sesizat la Curtea Constitutionala a Romaniei legea prin care unitatile administrativ-teritoriale pot achizitiona simplificat terenuri agricole din extravilan, au precizat pentru Agerpres oficiali ai CCR.
 
De asemenea, presedintele a sesizat la CCR, pe data de 7 iulie, legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului, potrivit Administratiei Prezidentiale.
 
In ceea ce priveste acest fapt, legea care a fost trimisa la promulgare, pe data de 20 iunie, modifica si completeaza Legea nr. 17/2014 in sensul excluderii din sfera de aplicare:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
- Terenuri agricole situate in extravilan pe care sunt amplasate culturi de pomi si vita-de-vie. Acestea sunt aflate in proprietatea persoanelor fizice si se pot instraina suprafete de cel mult trei ha intr-o perioada de trei ani. 
 
- Instituirea posibilitatii de achizitionare a terenurilor agricole situate in extravilan pentru obiective de investitii de interes public local de catre unitatile administrativ-teritoriale. La acest aspect face exceptie exercitarea dreptului de preemptiune, de catre persoanele fizice, persoanele juridice si alti potentiali cumparatori.
 
- Inlaturarea obligatiei de plata a impozitului de 80% pe suma ce reprezinta diferenta dintre pretul de vanzare si pretul de cumparare, in baza grilei notarilor din respectiva perioada in cazul vanzarilor ce au ca obiect terenuri agricole situate in extravilan pe care sunt amplasate culturi de pomi si vita-de-vie, inainte de implinirea a opt ani de la cumparare.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016