Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Legea viei si vinului a fost promulgata marti de presedintele Iohannis

Noul document legislativ interzice cu desavarsire adaosul anumitor substante, inclusiv apa, la producerea mustului si vinului.
Obiectivul sectorului vitivinicol este cresterea competitivitatii producatorilor de vin, care se realizeaza prin exploatarea plantatiilor viticole in bune conditii agricole si de mediu, promovarea produselor vitivinicole si protectia denumirilor de origine controlata, a indicatiilor geografice si a mentiunilor tradiĊ£ionale, stabilirea reglementarilor care sa permita echilibrarea cererii/ofertei si adaptarea productiei la cerintele pietei, protejarea intereselor producatorilor si stimularea asociatiilor profesionale/organizatiilor de producatori recunoscute cu scop lucrativ pentru a putea beneficia de investitii.
Printre altele, Legea 191/2014 prevede ca este interzis adaosul de apa la producerea mustului, vinului si a produselor vinicole.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
valabila 48h
De asemenea, este interzisa producerea musturilor si a vinurilor din alte materii prime decat strugurii pentru vin sau modificarea compozitiei acestora prin adaosul altor substante decat cele prevazute de lege.
Totodata, este intezisa folosirea de substante aromatizante sau de extracte la producerea vinurilor, exceptie facand aromatizarea datorata contactului vinului cu lemnul de stejar. Nu sunt permise substantele aromatizante de orice natura, a indulcitorilor sintetici si coloranĊ£ilor la obtinerea vinurilor.
Producerea, expunerea spre vanzare si/sau vanzarea cunoscand ca sunt falsificate sau substituite de vinuri care sunt vatamatoare sanatatii sunt pedepsite cu inchisoare de la trei luni la trei ani sau cu amenda penala si interzicerea unor drepturi.
Pentru fapte de falsificare a vinurilor pentru care exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila se aplica masura suspendarii autorizatiei de antrepozit fiscal pe o perioada de trei ani.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » Schimbari legislative pentru apicultorii care primesc ajutor prin PNA
- » Fonduri europene 2022: Sprijin pentru investitii in procesarea produselor agricole
- » UPDATE: Maltratarea animalelor se va pedepsi cu inchisoare de 7 ani, incepand de joi
- » Lege promulgata: Salariul de baza minim brut in agricultura a fost stabilit la 3.000 lei lunar
- » Anunt important: adeverinta APIA de la primarii NU trebuie conditionata de plata impozitelor!
Idei de afaceri in agricultura