Legea Zootehniei se schimba. Ce spune noua legislatie?
Legea Zootehniei a fost schimbata oficial printr-o lege publicata in Monitorul Oficial. Prevederile noi introduse vizeaza crescatorii de animale care beneficiaza de pasuri arendate de la primarii si asociatiile care deruleaza programe de ameliorare.
Noua legislatie vine cu o serie de modificari pentru crescatorii de vaci, oi si capre care inchiriaza pasuni de la primarii. De asemenea, se adauga si o serie de schimbari in ceea ce priveste asociatiile care deruleaza programe de ameliorare.
Noua lege modifica articolul 16, alineatul (2) din Legea Zootehnei nr. 32/2019 care va avea un nou cuprins:
Prin derogare de la prevederile art. 315 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, unitatile administrativ-teritoriale care detin in proprietate publica/privata sau in administrare terenuri cu destinatie agricola, libere de contract, pot incheia contracte de concesiune/inchiriere/arendare, dupa caz, prin atribuire directa, cu crescatorii de animale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Noua lege modifica si articolul 23, alineatul (1) care prevede ca ajutorul de stat pentru ameliorare se va aproba prin hotarare de Guvern, la propunerea MADR.
"Pentru plata serviciilor din domeniul ameliorarii animalelor, crescatorii de animale beneficiaza de ajutoare de stat, acordate in concordanta cu legislatia Uniunii Europene si care se aproba, la propunerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin hotarare a Guvernului", se mentioneaza in noua lege.
In sedinta de Guvern a fost aprobata schema de ajutor de stat ce are ca scop acoperirea costurilor administrative pentru intocmirea si mentinerea registrului genealogic si a costurilor aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelui.
In ceea ce priveste ajutoarele de stat, acestea sunt furnizate sub forma de servicii subventionate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care detin atestat de producator, dupa caz, dar si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei de produse agricole.
In cazul sumelor pe care le primesc asociatiile, acestea variaza intre 3 de lei si 140 de lei.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>