Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Legislatie

Legea Zootehniei a fost schimbata oficial printr-o lege publicata in Monitorul Oficial. Prevederile noi introduse vizeaza crescatorii de animale care beneficiaza de pasuri arendate de la primarii si asociatiile care deruleaza programe de ameliorare.
Noua legislatie vine cu o serie de modificari pentru crescatorii de vaci, oi si capre care inchiriaza pasuni de la primarii. De asemenea, se adauga si o serie de schimbari in ceea ce priveste asociatiile care deruleaza programe de ameliorare.
Noua lege modifica articolul 16, alineatul (2) din Legea Zootehnei nr. 32/2019 care va avea un nou cuprins:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Prin derogare de la prevederile art. 315 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, unitatile administrativ-teritoriale care detin in proprietate publica/privata sau in administrare terenuri cu destinatie agricola, libere de contract, pot incheia contracte de concesiune/inchiriere/arendare, dupa caz, prin atribuire directa, cu crescatorii de animale.
Noua lege modifica si articolul 23, alineatul (1) care prevede ca ajutorul de stat pentru ameliorare se va aproba prin hotarare de Guvern, la propunerea MADR.
"Pentru plata serviciilor din domeniul ameliorarii animalelor, crescatorii de animale beneficiaza de ajutoare de stat, acordate in concordanta cu legislatia Uniunii Europene si care se aproba, la propunerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin hotarare a Guvernului", se mentioneaza in noua lege.
In sedinta de Guvern a fost aprobata schema de ajutor de stat ce are ca scop acoperirea costurilor administrative pentru intocmirea si mentinerea registrului genealogic si a costurilor aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelui.
In ceea ce priveste ajutoarele de stat, acestea sunt furnizate sub forma de servicii subventionate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care detin atestat de producator, dupa caz, dar si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei de produse agricole.
In cazul sumelor pe care le primesc asociatiile, acestea variaza intre 3 de lei si 140 de lei.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News