Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua lege publicata in Monitorul Oficial. Fermierii risca pedeapsa cu inchisoarea

o-noua-lege-publicata-in-monitorul-oficial-fermierii-risca-pedeapsa-cu-inchisoarea

O noua lege a fost publicata in Monitorul Oficial si aduce modificari la Codul penal. O serie de schimbari ii vizeaza direct pe fermierii care conduc tractoare.


Fermierii risca pedeapsa cu inchisoarea daca circula pe drumurile publice fara permis sau pun in circulatie un tractor neinmatriculat sau neinregistrat. Prevederea se regaseste in Legea nr. 200 din 5 iulie 2023 pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum si a altor acte normative, care a fost publicata in Monitorul Oficial. 
 
Legea 200/2023 modifica Legea nr.286/2009, iar noua forma prevede la articolul  334 urmatoarea schimbare:
 
"punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai sau a unui tractor agricol ori forestier neinmatriculat sau neinregistrat, potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda. Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda".
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 

Pedeapsa cu inchisoarea


Conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier ori tractarea unei remorci ale carei placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase ori a unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani cu amenda.
 
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
 
De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permisul de conducere necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori cu permis retras sau anulat se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
 
Pana la acest moment, tractoarele agricole sau forestiere nu se regaseau in prevederea de la fiecare infractiune in parte.
 
Tractoarele agricole sau forestiere pot fi conduse in baza permisului de conducere categoria Tr, potrivit Codului rutier. Permisele de conducere eliberate numai pentru aceasta categorie sunt valabile si pentru ansamblul format dintr-un vehicul din categoria Tr si una sau doua remorci.
 
Permisele de conducere eliberate pentru una dintre categoriile B, BE, C sau CE sunt valabile si pentru categoria Tr, in anumite cazuri specifice.
 
Permisul de conducere pentru categoria B este valabil pentru vehiculele din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata de pana la 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie mai mica de 750 kg.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016