O noua lege publicata in Monitorul Oficial. Fermierii risca pedeapsa cu inchisoarea
O noua lege a fost publicata in Monitorul Oficial si aduce modificari la Codul penal. O serie de schimbari ii vizeaza direct pe fermierii care conduc tractoare.
Fermierii risca pedeapsa cu inchisoarea daca circula pe drumurile publice fara permis sau pun in circulatie un tractor neinmatriculat sau neinregistrat. Prevederea se regaseste in Legea nr. 200 din 5 iulie 2023 pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum si a altor acte normative, care a fost publicata in Monitorul Oficial.
Legea 200/2023 modifica Legea nr.286/2009, iar noua forma prevede la articolul 334 urmatoarea schimbare:
"punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai sau a unui tractor agricol ori forestier neinmatriculat sau neinregistrat, potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda. Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Pedeapsa cu inchisoarea
Conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier ori tractarea unei remorci ale carei placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase ori a unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani cu amenda.
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permisul de conducere necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori cu permis retras sau anulat se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Pana la acest moment, tractoarele agricole sau forestiere nu se regaseau in prevederea de la fiecare infractiune in parte.
Tractoarele agricole sau forestiere pot fi conduse in baza permisului de conducere categoria Tr, potrivit Codului rutier. Permisele de conducere eliberate numai pentru aceasta categorie sunt valabile si pentru ansamblul format dintr-un vehicul din categoria Tr si una sau doua remorci.
Permisele de conducere eliberate pentru una dintre categoriile B, BE, C sau CE sunt valabile si pentru categoria Tr, in anumite cazuri specifice.
Permisul de conducere pentru categoria B este valabil pentru vehiculele din categoria Tr cu masa totala maxima autorizata de pana la 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie mai mica de 750 kg.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>