Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legislatia controalelor agroalimentare va fi modificata de CE

legislatia-controalelor-agroalimentare-va-fi-modificata-de-ce

In cursul zilei de luni, a fost adoptat de catre Comisia Europeana, un nou pachet de masuri care va simplifica respectarea standardelor de sanatate si siguranta in industria agroalimentara.


Pana in prezent, au fost active circa 70 de acte normative care reglementau desfasurarea in siguranta a comertului agroalimentar, acum prin adoptarea noului pachet, au mai ramas doar 5 acte legislative. Prin aceasta compilare, se reduce si numarul formalitatilor administrative necesare procedurilor pe care le parcurg agricultorii, crescatorii de animale si toti cei care comercializeaza pe piata agroalimentara.

Se pune accentul, in special, pe felul in care este afectata activitatea IMM-urilor si a microintreprinderilor, acestea fiind scutite de cele mai costisitoare si cele mai greu de parcurs elemente ale legislatiei.

Nu se vor reduce insa si controalele asupra microintreprinderilor, acestea se vor aplica in continuare pentru a mentine competitivitatea pe piata. Controalele antifrauda vor trebui sa fie inasprite in toate tarile membre, incercandu-se, pe cat posibil, descurajarea fraudei in acest sector.

“Industria agroalimentara este cel de-al doilea mare sector economic din UE, cu peste 48 de milioane de angajati si cu o valoare a productiei de aproximativ 750 de miliarde de euro pe an. Europa detine cele mai ridicate standarde din lume in materie de siguranta alimentara. Totusi, recentul scandal al carnii de cal, desi nu a prezentat niciun risc pentru sanatate, a demonstrat ca sistemul este perfectibil. Pachetul de reforme adoptat astazi soseste intr-un moment oportun, aratand ca sistemul poate face fata provocarilor cu care se confrunta si, in plus, integreaza unele dintre invatamintele trase. Intr-un cuvant, pachetul vizeaza oferirea de norme mai inteligente pentru alimente mai sigure” sustine Tonio Borg, comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016