Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi reglementari in vigoare pentru rentierii agricoli

noi-reglementari-in-vigoare-pentru-rentierii-agricoli

Zilele trecute a fost publicat in Monitorul Oficial un ordin care aduce unele modificarii legii privinda acordarea rentei viagere pentru agricultori.


In lege se stipuleaza ca beneficiaza de renta viagera agricola si persoana care a fost pensionata pe caz de boala, gradele I si II, a carei pensie de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta, indiferent de varsta de pensionare.
 
Rentierului aflat in aceasta situatie i se recunoaste dreptul la renta viagera agricola ca urmare a verificarii deciziei emisa de comisia de expertiza medicala, care atesta pensia de invaliditate si a deciziei pentru pensia pentru limita de varsta.
 
Art. 5 din ordinul MADR nr. 1.272/26.503, se completeaza cu o exceptie pentru anul 2017, privind termenul limita de vizare a carnetelor de rentier: “(2) Prin exceptie de la alin. (1), pentru anul 2017, persoanele care solicita vizarea carnetului de rentier agricol se prezinta personal ori prin mandatar/curator/tutore, pana la data de 29 septembrie 2017, la oricare centru judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al Municipiului Bucuresti”
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prin urmare, reprezentantii APIA fac un apel catre toti rentierii sa se prezinte pana la 29 septembrie le sediile agentiei de plati pentru a-si viza carnetele, si a putea astfel sa intre in posesia rentei viagere pe 2016.
 
Prezenta anuala a rentierilor la sediul centrelor judeţene ale Agenţiei de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura pentru vizarea carnetelor de rentier agricol este o conditie esentiala pentru a beneficia de renta cuvenita aferenta anului 2016.
 
Pentru vizarea carnetului de rentier agricol, solicitantul (rentierul personal ori prin mandatar/curator/tutore) trebuie sa semneze o declaraţie pentru obţinerea vizei anuale, conform anexei care face parte integranta din prezentele norme metodologice, insotita de documente, pe baza carora persoana desemnata de catre Centrul judetean al APIA, respectiv al Municipiului Bucuresti, va verifica conformitatea documentelor originale cu copiile existente la dosar si in cazul persoanelor pensionate pe caz de boala va certifica copiile depuse ale deciziilor de la comisia de expertiza medicala, respectiv de:
1) carnetul de rentier agricol;
2) actul de identitate al solicitantului;
3) decizia de la comisia de expertiza medicala – pentru solicitantii pensionati pe caz de boala, in original. Decizia de la comisia de expertiza medicala se depune in copie;
4) procura notariala autentificata/curatela/hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din care sa reiasa ca solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, in original, numai pentru cazurile in care solicitarea vizarii carnetului de rentier agricol este facuta de un reprezentant legal;
5) contractul/contractele de arendare incheiat/incheiate pana la data de 30 septembrie 2011, cu respectarea prevederilor Legii arendarii nr. 16/1994*), cu modificarile si completarile ulterioare, sau incheiat/incheiate dupa data de 1 octombrie 2011, cu respectarea prevederilor Codului civil.*) Legea nr. 16/1994 a fost abrogata prin art. 230 lit. r) din Legea nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 409 din 10 iunie 2011;
6) extras de cont pe numele rentierului agricol, deschis la oricare banca de pe teritoriul Romaniei, in lei. (extrasul se depune optional).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016