Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noi reglementari privind vanzarea terenurilor agricole catre straini
Achim Irimescu a precizat ca un proiect in acest sens este in lucru la MADR si ca acesta va impune o serie de cerinte pe care trebuie sa le indeplineasca cei care vor avea calitatea de cumparatori.
„De exemplu, Bulgaria a adoptat odata cu Romania, in acelasi an, 2014, dar a adoptat o lege mult mai dura, mai restrictiva. Polonia este pe cale sa dea o astfel de lege, iar Franta a reusit sa impuna o serie de restrictii care sunt acceptate. Este foarte importanta forma sub care impui anumite cerinte. Cred ca Romania trebuia sa fie mai atenta la Legea 17/2014 privind achizitiile de terenuri agricole si sa impuna anumite cerinte”, a explicat Irimescu.
Acesta a precizat ca Bruxlles-ul accepta anumite conditii daca exista argumente asupra unor obiective, iar Romania are astfel de obiective.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„Chiar eu am discutat in 2013 la Bruxelles cu reprezentantii DG Market care mi-au spus ca se pot aplica restrictii sau mai exact niste conditii, daca avem niste obiective clare de atins si Romania are astfel de obiective: comasarea terenurilor, siguranta si securitatea alimentara. Toate acestea pot fi aduse in discutie si sunt pe un proiect de lege in minister pe care trebuie sa ne punem de acord cu producatorii. Sa nu uitam ca terenul in Romania are o particularitate aparte. Au fost dupa anul 1990 familii care au ajuns efectiv sa se ucida pentru teren. Romanul are spiritul proprietatii terenului extraordinar de dezvoltat”, a mai spus ministrul Agriculturii.
Romania a liberalizat piata funciara la 1 ianuarie 2014, conform obligatiilor incluse in Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana, ceea ce permite persoanelor fizice din UE sa cumpere terenuri agricole in tara, demers care a modificat regimul existent pana la finele lui 2013, cand doar persoanele juridice aveau dreptul sa cumpere terenuri agricole.
Intr-un clasament al cumparatorilor de teren agricol in Romania, pe primele locuri se afla Italia, urmata de Germania si de tarile arabe. Cele mai active trei zone ale tarii, in functie de numarul de dosare inregistrate cu oferte de vanzare a terenurilor agricole situate in extravilan, sunt Timis, Vaslui si Arad.
In prezent, in Romania, pretul unui hectar de teren agricol pleaca de la 2.000 de euro si poate ajunge pana la 18.000 de euro, insa in tarile UE depaseste si 30.000 de euro.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.44 din 8 voturiUltima ora