Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Manualul de procedura pentru evaluarea si selectarea cererilor de finantare PNDR 2014 – 2020

manualul-de-procedura-pentru-evaluarea-si-selectarea-cererilor-de-finantare-pndr-2014-2020

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a publicat varianta actualizata pentru 2019 a manualului de procedura pentru evaluarea si selectarea cererilor de finantare aferente PNDR 2014 - 2020, asadar vi-l oferim integral mai jos.


Manualul actualizat stabileste o procedura unitara de evaluare a cererilor de finantare, a formularelor folosite de entitatile implicate in evaluare de la nivelul Oficiilor Judetene pentru Finantarea Investitiilor Rurale, a Centrelor Regionale pentru Finantarea Investitiilor Rurale, precum si de la nivel central: Directia Active Fizice, Directia Infrastructura de Baza si de Acces, Directia Asistenta Tehnica si Investitii Non-Agricole, Directia Plati Directe si Instrumente Financiare, Serviciul LEADER. De asemenea, prezenta procedura stabileste etapele premergatoare aprobarii contractului/deciziei de finantare pentru cererile declarate eligibile si selectate.
 
Procedura stabileste modul de realizare a activitatii de evaluare a cererilor de finantare de la depunerea acestora de catre solicitant la OJFIR/CRFIR, verificarea conditiilor de eligibilitate si a criteriilor de selectie pentru cererile de finantare cu punctaj estimat (autoevaluare, prescoring) ≥ pragurile de calitate lunare/ trimestriale ale sesiunii continue, verificarea pe teren, daca este cazul, si intocmirea Rapoartelor de evaluare / de selectie lunare/trimestriale/individuale, al Raportului de selectie final, precum si al Raportului de contestatii lunar/trimestrial/individual.

Pentru fiecare masura se realizeaza: 
  • documentatia tehnico-economica: Documentatie de avizare a lucrarilor de interventii (unde este cazul), studiul de fezabilitate/ planul de afaceri (conform prevederilor legislatiei in vigoare pentru investitii publice sau de utilitate publica si conform unui model cadru pentru investitii private).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Formularele utilizate se impart in:
  • generale, aferente acestui manual general,
  • specifice masurilor (submasurilor), conform sectiunilor de verificare specifice, inclusiv modelul de Cerere de finantare. 
 
 
In conformitate cu prevederile PNDR 2014-2020, selectia proiectelor va fi organizata pe baza urmatoarelor principii:
  • pentru masurile 3, 4, 5, 6 si 7
  • Organizarea de sesiuni continue de depunere a proiectelor cu un buget anual predefinit, cu selectie lunara/trimestriala;
  • Prioritate in evaluare/selectie pentru proiectele cu punctajul estimat egal cu sau mai mare decat pragul de calitate aferent lunii respective / trimestrului respectiv;
  • Respectarea pragului minim pe parcursul anului.
  • pentru masurile 9 si 16, selectia proiectelor va fi organizata pe baza urmatoarelor principii:
  • Organizarea a doua sesiuni pe an, cu un buget anual predefinit;
  • Respectarea pragului minim pe parcursul anului.
 
Descarca intregul manual in format .doc dand click AICI!

Descarca toate modelele de formulare dand click AICI!


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016