Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari in apicultura. Noi reguli pentru etichetarea mierii

modificari-in-apicultura-noi-reguli-pentru-etichetarea-mierii

Pe masa Parlamentului se afla o initiativa legislativa pentru modificarea Legii apiculturii privind etichetarea amestecurilor de miere provenite din comunitatea europeana si/sau tari terte.


Noul proiect de lege cere modificarea Legii nr. 383/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr.14 din 9 ianuarie 2014, cu modificarile si completarile ulterioare. In prezent, legea nu se afla in vigoare ci trebuie aprobata de Senat si Camera Deputatilor. Ulterior, aceasta are nevoie de promulgarea presedintelui Klaus Iohannis si publicarea in Monitorul Oficial.
 
Proiectul completeaza articolul 17', alineatul (2) care va avea urmatorul cuprins:
 
"Pentru amestecurile de miere provenite din comunitatea europeana si/sau tari terte, producatorii, procesatorii si comerciantii sunt obligati sa afiseze vizibil pe eticheta tara sau tarile de origine, dupa caz si cantitatea corespunzatoare acestora exprimata in procente".
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Aproximativ 40 de operatori din Uniunea Europeana au fost anchetati, unii dintre acestia au fost ulterior si sanctionati, argumenteaza initiatorii proietului. De asemenea, investigatiile intreprinse de statele membre pe baza inspectiei la fata locului, prelevarea de probe si examinarea acestora au subliniat complicitatea dintre exportatori si importatori, cat si urmatoarele practici:
 
- utilizarea siropurilor de zahar pentru a altera mierea si a reduce pretul acesteia
 
- analize adaptate astfel incat sa fie evitate eventualele problematici ce ar putea fi gasite in legatura cu amestecurile de miere/zahar
 
- utilizarea de aditivi si coloranti pentru a adultera adevarata sursa botanica a mierii
 
- mascarea adevaratei origini geografice a mierii prin falsificarea informatiilor de trasabilitate
 
Potrivit proiectului de lege, se va permite comercializarea mierii etichetate inainte de 1 octombrie 2023 pana la epuizarea stocurilor aflate in piata.
 
"Dupa articolul 17 se introduce un nou articol, art. 17(1), cu urmatorul cuprins: Se permite comercializarea produselor care nu sunt conforme cu art. 17, dar care au fost etichetate inainte de 1 octombrie 2023 in conformitate cu legislatia in vigoare pana la epuizarea stocurilor", arata proiectul.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016