Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Modificarile la Legea vanzarii terenurilor, lansate in dezbatere publica
Proiectul va fi publicat pe site-ul MADR in cursul acestei saptamani, iar in zilele urmatoare vor avea loc discutii cu fermierii pe aceasta tema.
„Avem pe masa o varianta a Legii vanzarii terenurilor agricole, care nu a fost discutata deocamdata cu fermierii. O sa o afisam pe site saptamana viitoare, ca sa primim observatii, si pe urma o vom introduce in circuitul de avizare. E greu sa estimez cand vor fi aprobate aceste modificari, dar sper din tot sufletul sa treaca repede prin Guvern si sa ajunga la Parlament pana la inceputul lunii noiembrie”, este anuntul facut duminica de seful MADR.
Acesta a dezvaluit ca principala modificare din lege este cea referitoare la limitarii achizitiei de teren agricol de catre persoanele fizice la cel mult 50 de hectare, la care se adauga si anumite conditii referitoare la cunostinte de baza in domeniul agricol, desfasurarea unor activitatii agricole pentru o perioada de minimum de 5 ani, precum si obligatia de a mentine destinatia agricola pe o perioada de 10 ani si abia pe urma sa poata fi facuta instrainarea terenului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Proiectul de modificare a legii vine si ca urmare a semnalelor de alarma trase de fermieri, care avertizau ca s-a ajuns in situatia in care cel putin doua milioane de hectare de teren agricol care se afla in proprietatea firmelor sau persoanelor straine.
La ora actuala, romanii mai detin in proprietate sau arenda putin peste 30% din suprafata de teren arabil de aproximativ 8,3 milioane de hectare. Conform rapoartelor notariale, exista peste un milion de hectare de teren arabil in proprietatea strainilor dintre care italieni 23,4%, germani 15,5%, arabi 10%, unguri 8,2%, spanioli 6,2%, austrieci 6,1%, danezi 4,5%, precum si multinationale precum Rabobank, Generali, ASI Europe etc.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.07 din 23 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura