Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordonanta Militara nr. 8 - masuri pentru agricultori si comercianti

ordonanta-militara-nr-8-masuri-pentru-agricultori-si-comercianti

Ordonanta Militara nr. 8 a fost citita joi noapte si va fi publicata vineri in Monitorul Oficial. Iata masurile pentru agricultori.


Art.1 - (1) Este permisa circulatia in afara locuintei/gospodariei a titularilor autorizatiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunare/apele interioare/Marea Neagra in vederea desfasurarii activitatilor de pescuit comercial si acvacultura, precum si pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate in urma acestor activitati.
(2) Este permisa circulatia in afara locuintei/gospodariei a apicultorilor spre/dinspre locatia stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calitatii de apicultor se face cu adeverinta ce cuprinde codul de stupina eliberata de oficiile judetene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calitatii de apicultor si a proprietatii asupra stupilor.
(3) Este permisa circulatia in afara locuintei/gospodariei pentru achizitia de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule si servicii de reparatii auto. 
(4) Prevederile art.4 din Ordonanta militara nr. 3/2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19 se aplica in mod corespunzator.
(5) In declaratia pe propria raspundere, persoanele prevazute la alin.(1) si (2) mentioneaza, ca motiv, deplasarea in interes profesional, iar persoanele prevazute la alin.(3) mentioneaza, ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor.
(6) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Art.3 - (1) Pietele agroalimentare raman deschise pe toata perioada starii de urgenta, strict pentru agricultorii care prezinta certificat de producator agricol, cu obligatia respectarii masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19.
(2) Se permite deplasarea producatorilor agricoli de la locul de productie a produselor agroalimentare pana si de la piata agroalimentara si accesul in interiorul acesteia, pe baza unei declaratii pe propria raspundere si a certificatului de producator. 
(3) Unitatile fitofarmaceutice raman deschise pe perioada starii de urgenta, personalul acestora avand obligatia respectarii masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19.
(4) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
 
Art.5 - (1) Se excepteaza de la masurile de izolare la domiciliu sau de carantinare, lucratorii transfrontalieri care, la intrarea in Romania din Ungaria, nu prezinta simptome asociate COVID-19.
(2) Prin lucrator transfrontalier se intelege persoana care face dovada ca locuieste si lucreaza intr-o raza de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat romano-ungare, calculata de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, si care se reintoarce la locuinta cel putin o data pe saptamana.
(3) Punctele de trecere a frontierei de stat romano-ungare prin care se permite intrarea in Romania in conditiile alin.(1) sunt urmatoarele: Cenad, Nadlac, Turnu, Varsand, Salonta, Bors, Sacuieni, Urziceni si Petea. 
(4) Prin punctele de trecere a frontierei de stat romano-ungare prevazute la alin.(3) se permite si intrarea/iesirea lucratorilor transfrontalieri cu masini si utilaje agricole.
(5) In cazul nerespectarii conditiilor prevazute la alin. (2), persoanele in cauza intra in carantina pentru o perioada de 14 zile, suportand cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.
(6) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Art.6 - (1) Se excepteaza de la masura izolarii la domiciliu/carantinarii persoanele care intra in Romania pentru prestarea unor activitati de instalare, punere in functiune, mentenanta, service a echipamentelor si tehnicii medicale, daca nu prezinta simptome asociate COVID-19 si dovedesc raporturile contractuale cu beneficiarul/beneficiarii de pe teritoriul Romaniei.
(2) Prevederile alin.(1) se aplica si pentru domeniile stiintific, economic, aparare, ordine publica si securitate nationala.
(3) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Art.7 - (1) Pe perioada starii de urgenta se interzice/se suspenda exportul pentru produsele agroalimentare din lista prevazuta in anexa nr.2 la prezenta ordonanta militara.
(2) Procedurile de export a produselor agroalimentare prevazute la alin.(1), aflate in derulare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante militare, se suspenda pe perioada starii de urgenta.
(3) Pe perioada starii de urgenta se suspenda activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare din lista prevazuta in anexa nr.2 la prezenta ordonanta militara.
(4) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Art.8 - (1) Achizitionarea intracomunitara a produselor agroalimentare din lista prevazuta in anexa nr.2, se poate face numai daca statul membru face dovada faptului ca produsele achizitionate sunt destinate consumului intern propriu sau al celui comunitar, iar nu exportului.
(2) Masura se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
 
Art.15 - (1) Pe perioada starii de urgenta se suspenda procedurile de vanzare/ cumparare de pachete majoritare de actiuni ale companiilor din Sistemul Energetic National, indiferent de forma de proprietate a acestora.
(2) Reluarea procedurilor se va face dupa incheierea starii de urgenta cu decalarea corespunzatoare a termenelor prevazute in calendarul anterior.
(3) Masura se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Art.17 - In zilele de joi, vineri si sambata, premergatoare celor doua sarbatori pascale, operatorii economici care comercializeaza produse agroalimentare isi pot prelungi programul de functionare in functie de necesitati.
 
Art.18 - (1) Dupa alineatul (3) al articolului 9 din Ordonanta militara nr.1/2020 privind unele masuri de prima urgenta care privesc aglomerarile de persoane si circulatia transfrontaliera a unor bunuri, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.219 din 18 aprilie 2020, se introduce un nou alineat, alin.(4), cu urmatorul cuprins:
„(4) Pentru nerespectarea masurii prevazute la art.5, pe langa sanctiunea contraventionala principala, in functie de natura si gravitatea faptei, se poate aplica si sanctiunea contraventionala complementara a confiscarii bunurilor al caror transport in vederea distribuirii in afara teritoriului Romaniei este interzis.” 
(2) Masura se aplica incepand cu data de 11 aprilie 2020.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016