Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR anunta noi masuri pentru combaterea ambroziei

madr-anunta-noi-masuri-pentru-combaterea-ambroziei

MADR anunta ca Guvernul a adoptat noi masuri pentru combaterea ambroziei printr-o noua Hotarare.


Conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii, actul normativ vizeaza simplificarea procedurii de verificare a terenurilor infestate cu buruiana ambrozia, controalele fiind realizate de autoritatile administratiei publice locale, prin personal imputernicit de primar, de politia locala sau de comisari ai Garzii Nationale de Mediu si eficientizarea procesului de informare si constientizare prin mass-media, online si in format letric, pentru limitarea ariei de extindere a acestei specii invazive si eradicarea acesteia.
 
De asemenea, Hotararea mai prevede prelungirea perioadei privind al doilea control asupra terenurilor infestate, in intervalul 6 iulie - 31 octombrie al fiecarui an, verificarea autoritatilor administratiei publice locale care nu aplica masurile de control prevazute de lege, de catre o comisie stabilita prin Ordin al Prefectului, care are competenta de a sanctiona nerespectarea dispozitiilor legale si cresterea nivelului de sanctionare cu amenzi de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice si de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice care nu respecta prevederile legale privind distrugerea buruienii ambrozia.
 
"Masurile reglementate prin prezenta HG vor conduce la diminuarea suprafetelor de teren infestate cu buruiana ambrozia, a cantitatii de polen eliberata in atmosfera si implicit la mentinerea unui mediu sanatos pentru populatie", explica MADR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Din punct de vedere morfologic si al plasticitatii ecologice, Ambrosia artemisiifolia este o planta anuala, raspandita in toata Europa, cu areale invazive concentrate, in special, in partea centrala a acesteia.
 
Ambrosia artemisiifolia este o planta cu talia semiinalta de 50 -100 cm inaltime, uneori chiar mai inalta la maturitate, cu radacina pivotanta foarte dezvoltata, de 1,2 – 1,5 metri. Toata planta este paroasa cu tulpina puternic ramificata, avand aspect de tufa si diametru mare la baza.
 
Florile, purtatoare de polen, formeaza inflorescente situate in varful ramurilor, avand forma alungita si compacta asemanatoare unui spic. In figurile 4 -7 este prezentata buruiana in faza de maturitate, cand se formeaza inflorescentele care produc polen.
 
Polenizarea este realizata cu ajutorul vantului prin raspandirea graunciorilor de polen. O singura planta matura poate elibera in atmosfera cateva miliarde de graunciori de polen si pana la 30.000 de seminte, care isi pastreaza calitatile germinative pana la 40 de ani. Planta atinge perioada de maxima polenizare in lunile august - septembrie, si se intinde pana sfarsitul lui octombrie. 
 
Ambrozia este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul tarii noastre, fiind extrem de adaptabila la conditiile pedoclimatice.
 
In Romania, ambrozia este raspandita in aproape toate zonele (cu exceptia zonei dealurilor inalte si a zonei montane), preferand solurile nisipoase, mai putin fertile, usor alcaline. Creste spontan pe terenurile lasate parloaga, in principal de-a lungul cailor ferate, a drumurilor, pe marginea apelor curgatoare, a lacurilor, pe marginea padurilor, in apropierea daramaturilor, respectiv pe terenurile lipsite de vegetatie si prost intretinute, dar si in gradini si parcuri neingrijite pe santierele de constructii, in zone unde s-a depozitat pamant excavat, in culturile de cereale si de floarea-soarelui, producand pagube semnificative de recolta.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016