Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Peste 100 de infractiuni si alte 300 de contraventii descoperite de politisti in domeniul operatiunilor cu produse cerealiere

Statistica se refera numai la luna noiembrie, pe parcursul careia politistii au desfasurat un amplu control pe acest sector.
Astfel, in aceasta perioada, au fost verificate 152 de depozite cerealiere, 91 de unitati de morarit, 362 de unitati de panificatie, 195 de unitati de patiserie, 345 de distribuitori, 1.731 de comercianti, 41 de importatori, 1.137 de persoane fizice, fiind verificate si 4.390 de mijloace de transport.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost inregistrate 105 dosare penale, dintre care 73 privesc infractiuni privind evaziunea fiscala, iar restul alte tipuri de infractiuni.
In 57 de dosare penale a fost inceputa urmarirea penala faţa de 69 de persoane, iar 8 dosare au fost declinate la unitati de parchet competente. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de aproape 1.800.000 de lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
valabila 48h
Seful Politiei Romane, chestor general de poliţie Petre Toba, a dispus ca din 1 februarie sa fie reluate controalele privind operatiunile cu produse de panificatie şi cereale.
In judetul Mehedinti, niciunul dintre cele opt targuri deschise oficial de primarii nu este autorizat din punct de vedere sanitar - veterinar. Potrivit purtatorului de cuvant al DSVSA Mehedinti, Daniel Fainiş, situatia a fost cauzata de lipsa de fonduri necesare pentru asigurarea condiţiilor impuse de legislaţia in vigoare.
„Targurile sunt administrate de primariile Baia de Arama, Balta, Brosteni, Jiana, Patule, Simian, Strehaia si Vinju Mare, care ar trebui sa execute lucrari de modernizare a lor”, a declarat Fainiş.
Acesta a precizat ca targurile ar trebui amenajate cu laboratoare sanitar-veterinare, padocuri pentru animale, energie electrica şi apa potabila.
Cu toate ca aceste dotari nu exista, activitatea se desfasoara ilegal. „Din cauza ca niciunul dintre targuri nu dispune de aceste dotari, ele nu pot fi autorizate. Din pacate, activitatile specifice targurilor - comercializarea de produse alimentare, cereale si animale - se desfasoara ilegal, lucru care ne obliga sa luam periodic masurile legale ce se impun”, a adaugat Fainis.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » ATENTIE la NOUA REGULA pentru cei 5.000 euro in sprijinul micilor fermieri. Este OBLIGATORIE imputernicirea notariala
- » Procedura pentru granturi de 120.000 euro. Inscrierile incep de maine!
- » Fermierii vor fi nevoiti sa returneze banii europeni pentru dezvoltare
- » Schimbari legislative pentru apicultorii care primesc ajutor prin PNA
- » Fonduri europene 2022: Sprijin pentru investitii in procesarea produselor agricole
Idei de afaceri in agricultura