Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Problema taxei pe ambalaje dezbatuta din nou de autoritati

problema-taxei-pe-ambalaje-dezbatuta-din-nou-de-autoritati

Producatorii din industria alimentara au cerut ca aceasta taxa sa fie prorogata cu o luna sau doua iar in acest timp sa se clarifice prevederile legislative in acest sens.


Patronatele si sindicatele din industria alimentara au solicitat saptamana trecuta suspendarea obligatiei de plata a contributiei privind reciclarea ambalajelor pana la crearea unui cadru legislativ transparent, echitabil si controlabil pentru toti actorii din lantul de reciclare, solicitand la unison demiterea ministrului Mediului pentru proasta gestionare a sistemului de colectare si reciclare si lipsa de control a autoritatilor.
 
In legatura cu acest scandal, ministrul Agriculturii a precizat ca sectorul industriei alimentare din Romania este cel mai afectat de taxa pe ambalaje, iar din discutiile pe care le-a avut pana acum  cu producatorii a reiesit ca acestia doresc prorogarea taxei cu o luna sau doua.
 
„Discutia pe care am avut-o cu producatorii nostri a fost prorogarea termenului cu o luna sau doua pentru ca de la 25 ianuarie au obligatia sa achite 2 lei pe kilogram in plus fata de taxa pe care o plateau, iar la masa tratativelor trebuie sa se stabileasca o cifra acceptabila. Spre exemplu, producatorii au spus ca ar putea accepta undeva pana intr-un leu. Se va discuta concret. Ministerul Mediului este responsabil. Eu am solicitat producatorilor sa vina cu calcule clare care sa indice impactul asupra lor si sa il prezinte Ministerului Mediului”, a declarat Achim Irimescu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a mai precizat ca sapatamana trecuta a avut discutii la nivel ministerial pe acest subiect, iar saptamana aceasta va avea loc o noua reuniune cu aceasta tema, pentru a se gasi o solutie agreata de ambele parti.
 
„In opinia mea trebuie neaparat sa se discute si cu sectorul, pentru ca sectorul industriei alimentare din Romania este cel mai afectat. Importatorii nu sunt atat de afectati. Scopul este sa se stabileasca la masa o taxa care sa poata fi platita de producatorii nostri fara a da faliment si in final sa se asigure parghiile necesare pentru reciclarea ambalajelor. Deocamdata, cum este legislatia prevazuta, nu avem certitudinea ca indiferent de ce suma platesc producatorii din industria alimentara, in final vom ajunge la scopul pe care ni l-am propus: reciclarea ambalajelor”, a mai declarat in acest sens seful MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016