Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schema de ajutor de minimis pentru dezvoltarea activitatilor economice neagricole desfasurate de intreprinderile mici din spatiul rural

schema-de-ajutor-de-minimis-pentru-dezvoltarea-activitatilor-economice-neagricole-desfasurate-de-intreprinderile-mici-din-spatiul-rural

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 534 din data de 17 iulie 2015 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 1731/2015 privind instituirea schemei de ajutor de minimis „Sprijin acordat microintreprinderilor si intreprinderilor mici din spatiul rural pentru infiintarea si dezvoltarea activitatilor economice neagricole”.


Scopul schemei este acela de a acorda sprijin pentru infiintarea in mediul rural de intreprinderi care realizeaza activitati neagricole pentru prima data in baza unui plan de afaceri, respectiv pentru intreprinderi existente, in vederea dezvoltarii si diversificarii activitatii neagricole in mediul rural.
 
Domeniile acoperite vizeaza diversificarea activitatilor agricole spre activitati neagricole, cum ar fi activitati productive, activitati mestesugaresti, activitati turistice, furnizare de servicii.
 
Cuantumul maxim al sprijinului este de:
– 70.000 euro/proiect in cazul activitatilor productive, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism (servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement si alimentatie publica);

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

– 50.000 euro/proiect in cazul altor activitaţi neagricole.
 
Ajutoarele financiare pentru infiinţarea de activitaţi neagricole in zone rurale se vor acorda, sub forma de suma forfetara, in doua transe, astfel:
– 70% din cuantumul sprijinului la incheierea deciziei de finantare;
– 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu conditia implementarii corecte a planului de afaceri, fara a depasi 5 ani de la incheierea deciziei de finantare.
 
Beneficiarii sprijinului pot primi avans in procent de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. Plata avansului este conditionata de prezentarea unei garantii eliberate de o institutie financiara bancara sau nebancara inscrisa in registrul special al Bancii Nationale a Romaniei, reglementat de legislaţia nationala in domeniu, care corespunde procentului de 100% din suma avansului.
 
Plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat prin aceasta schema de ajutor de minimis este de 10.000 euro, aceasta suma reprezentand valoarea totala eligibila a proiectului. Schema se va aplica de la data adoptarii acesteia pana la 31 decembrie 2020.
 
Pentru a beneficia de ajutorul acordat prin aceasta schema, solicitantul va depune on-line, la AFIR, o cerere de finantare, insotita de documentele prevazute in Ghidul solicitantului.
AFIR organizeaza sesiuni anuale continue de depunere a cererilor de finantare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016