Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Schema de ajutor de minimis pentru dezvoltarea activitatilor economice neagricole desfasurate de intreprinderile mici din spatiul rural
In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 534 din data de 17 iulie 2015 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 1731/2015 privind instituirea schemei de ajutor de minimis „Sprijin acordat microintreprinderilor si intreprinderilor mici din spatiul rural pentru infiintarea si dezvoltarea activitatilor economice neagricole”.
Domeniile acoperite vizeaza diversificarea activitatilor agricole spre activitati neagricole, cum ar fi activitati productive, activitati mestesugaresti, activitati turistice, furnizare de servicii.
Cuantumul maxim al sprijinului este de:
– 70.000 euro/proiect in cazul activitatilor productive, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism (servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement si alimentatie publica);
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
– 50.000 euro/proiect in cazul altor activitaţi neagricole.
Ajutoarele financiare pentru infiinţarea de activitaţi neagricole in zone rurale se vor acorda, sub forma de suma forfetara, in doua transe, astfel:
– 70% din cuantumul sprijinului la incheierea deciziei de finantare;
– 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu conditia implementarii corecte a planului de afaceri, fara a depasi 5 ani de la incheierea deciziei de finantare.
Beneficiarii sprijinului pot primi avans in procent de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. Plata avansului este conditionata de prezentarea unei garantii eliberate de o institutie financiara bancara sau nebancara inscrisa in registrul special al Bancii Nationale a Romaniei, reglementat de legislaţia nationala in domeniu, care corespunde procentului de 100% din suma avansului.
Plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat prin aceasta schema de ajutor de minimis este de 10.000 euro, aceasta suma reprezentand valoarea totala eligibila a proiectului. Schema se va aplica de la data adoptarii acesteia pana la 31 decembrie 2020.
Pentru a beneficia de ajutorul acordat prin aceasta schema, solicitantul va depune on-line, la AFIR, o cerere de finantare, insotita de documentele prevazute in Ghidul solicitantului.
AFIR organizeaza sesiuni anuale continue de depunere a cererilor de finantare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora