Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimbari legislative pentru apicultorii care primesc ajutor prin PNA

schimbari-legislative-pentru-apicultorii-care-primesc-ajutor-prin-pna

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura aminteste prin centrul judetean de la Gorj care sunt modificarile legislative cu privire la subventiile acordate. Ajutorul pe care il primesc apicultorii este in valoare de 60 milioane de lei.


HG nr. 339 din 30 aprilie 2020 privind Programul National Apicol pentru perioada 2020 - 2022, a normelor de aplicare, a valorii sprijinului financiar, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a acesteia a suferit modificari si completari prin HG nr. 511/2022 publicate in Monitorul Oficial nr. 381/18.04.2022.
 
Mai jos puteti citi noile reglementari introduse:
 
Modificari si completari la Anexa 1 – Programul national apicol pentru perioada 2020-2022
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
- subcapitolul II.B „Combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei” alineatul (2) – Conditii de eligibilitate, pct. 4, s-a completat cu obligativitatea achizitiei medicamentelor pentru tratarea varoozei pentru intreg efectivul de albine detinut de apicultor, indiferent de masura accesata in cadrul Programului.
 
-subcapitolul II.B „Combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei”, alineatul (4) – Documente justificative prin abrogarea literei i), s-a eliminat obligativitatea depunerii de catre apicultori a copiei documentului care atesta autorizarea sanitara- veterinara pentru comercializare a furnizorilor de medicamente;
 
- subcapitolul III.C „Rationalizarea transhumantei/stuparitului pastoral”, alineatul (3)- Documente justificative generale, litera g) se modifica astfel: „g) copia de pe filele din carnetul de stupina actualizat, din care sa reiasa tratamentele realizate si miscarea efectivelor de albine;
 
- la subcapitolul III.C, punctul C.3 , s-au definit produsele care intra in componenta echipamentului de protectie; „ echipament apicol de protectie inseamna bluze/jachete apicole, pantaloni sau combinezoane apicole, masca apicola si manusi apicole;
 
- subcapitolul III.C, punctul C.4 „Achizitionarea de mijloace de transport apicol fara autopropulsie – remorca apicola/pavilion apicol si mjjloace fara autopropulsie de incarcaredescarcare a stupilor in pastoral”, alineatul (3) Documente justificative specifice , litera d) sa modificat : „d) copia cartii tehnice/ manualului de utilizare/instructiunilor de montare, utilizare si intretinere a mijloacelor fara autopropulsie de incarcare – descarcare a stupilor in pastoral;”
 
- avand in vedere ca, prin Program se deconteaza produse proteice solide in cantitati exprimate in kilograme, iar in categoria produselor proteice solide pot fi incadrate si produse care in urma reconstituirii se administreaza familiilor de albine sub forma lichida in cantitati exprimate in ml/l, in scopul decontarii unitare s-a clarificat categoria de “produse proteice solide” la subcapitolul IV D, punctul D.2 , alineatul (2), prin introducerea pct.41 , cu urmatorul cuprins: „41 . Produsele proteice solide achizitionate si decontate prin Program sunt acele produse proteice solide care se administreaza ca atare, fara posibilitatea de a fi reconstituite,”
 
- la subcapitolul IV D “Masuri de asistenta pentru repopularea septelului apicol din Uniune”, punctul D.2, alineatul (4), prin abrogarea literei i) s-a eliminat obligativitatea depunerii de catre apicultori a copiei documentului care atesta notificarea produselor proteice solide;
 
Actualizarea formularelor cererilor de intentie pentru Formele asociative (solicitanti pentru masura Asistenta tehnica) si pentru apicultori ( solicitanti pentru actiunile C4 si D3).
 
Modificari si completari reglementate in Anexa nr. 2 de aplicare a Programului national apicol pentru perioada 2020-2022
 
- Reglementarea termenului de depunere a cererilor de intentie pentru anul 2022 pana la data de 30 aprilie;
 
- La articolul 1, dupa alineatul (5) s-a introdus un nou alineat, alin.(6), cu urmatorul cuprins: „(6) Pentru evitarea crearii conditiilor artificiale, pentru masura mentionata la cap.IX subcap.I.A, membrii formei asociative nu pot fi furnizori de servicii de consultanta, promovare si / sau perfectionare in Programul national apicol pentru perioada 2020-2022.
 
- Intrucat Termenul-limita de depunere a cererii de plata si a documentelor care o insotesc este data de 31 iulie 2022, articolul 22 cu privire la depunerea cererii de plata pana la data de 31 Decembrie 2022 se abroga.
 
- Articolul 5, alineatul (9) s-a modificat si are urmatorul cuprins: ― (9) In cazul in care din plafonul alocat pentru una dintre actiuni ramane o suma neutilizata, suma disponibila va fi redistribuita catre actiunile B, E, C, D sau A, dupa caz .”
 
- Articolul 9, alineatul (2) s-a modificat si are urmatorul cuprins: „(2) Refuzul controlului la fata locului la data comunicata, precum si lipsa produselor pentru care au solicitat sprijin in cererea de plata, atrag excluderea de la plata.”
 
Anexa „Plafoane alocate pentru fiecare masura din Program s-a actualizat cu suma totala exprimata in lei tinand cont de cursul de schimb aplicabil pentru anul 2022 (4,9490 lei).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016