Nucul
Nucul este un arbore viguros, cu crengi puternice si coroana foarte bogata, care poate atinge o inaltime de pana la 30m. Fructul are o singura samanta, cu doua cotiledoane mari.
In anul 1961 Romania producea 7,2% din productia mondiala de nuci, ocupand locul 4 in lume, iar in 1989 tara noastra ocupa locul trei in lume din punct de vedere al exportului de nuci.
Cele mai recomandate soiuri de nuc, la momentul actual, sunt urmatoarele: Sibisel Precoce, Geoagiu 65, Sibisel 44, Germisara, Orastie, Novaci, Susita, Pestisani, Victoria, Jupanesti, Bratia, Sarmis, Mihaela, Roxana, Velnita, Miroslava si Targu Jiu.
Judetele cu cea mai mare productie de nuci, unde se gasesc si cele mai valoroase soiuri si populatii, sunt urmatoarele: Alba, Gorj, Vrancea, Iasi, Prahova, Arges, Bacau, Valcea, Arad si Maramures.
Cateva dintre cele mai cunoscute soiuri recomandate pentru productie sunt:
Sarmis este un soi cu pomul de o vigoare mijlocie si foarte productiv. Fructul este mijlociu, ovoidal cu 49,8 % miez. Miezul contine 68% substante grase si 15,6% substante proteice si se recolteaza in perioada 10-20 octombrie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Soiul Mihaela are pomul de o vigoare mijlocie, poate fi homogam sau protogin, cu inflorire semitardiva si este rezistent la ger si ingheturi tarzii, fructul este mijlociu, ovoidal cu 49,5 % miez. Miezul contine 63,3% substante grase si 19,3% substante proteice si se recolteaza in perioada 15-20 septembrie.
Soiul Roxana are pomul semiviguros, infloreste tarziu, este protogin si rezistent la boli. Fructul este mijlociu, cu endocarpul neted si valve bine sudate. Miezul reprezinta 52,4% din greutatea fructului si contine 63,5 % substante grase si 19,4 % substante proteice. Se recolteaza in a doua jumatate a lunii septembrie.
Fructul se foloseste in alimentatie, dar are si utilizari terapeutice. Frunzele au actiune bactericida, bacteriostatica, astringenta, usor hipotensiva, cicatrizanta, emolienta, antitoxica. Frunzele de nuc contin si emana o mare cantitate de iod.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>