Nucul
Nucul este un arbore viguros, cu crengi puternice si coroana foarte bogata, care poate atinge o inaltime de pana la 30m. Fructul are o singura samanta, cu doua cotiledoane mari.
In anul 1961 Romania producea 7,2% din productia mondiala de nuci, ocupand locul 4 in lume, iar in 1989 tara noastra ocupa locul trei in lume din punct de vedere al exportului de nuci.
Cele mai recomandate soiuri de nuc, la momentul actual, sunt urmatoarele: Sibisel Precoce, Geoagiu 65, Sibisel 44, Germisara, Orastie, Novaci, Susita, Pestisani, Victoria, Jupanesti, Bratia, Sarmis, Mihaela, Roxana, Velnita, Miroslava si Targu Jiu.
Judetele cu cea mai mare productie de nuci, unde se gasesc si cele mai valoroase soiuri si populatii, sunt urmatoarele: Alba, Gorj, Vrancea, Iasi, Prahova, Arges, Bacau, Valcea, Arad si Maramures.
Cateva dintre cele mai cunoscute soiuri recomandate pentru productie sunt:
Sarmis este un soi cu pomul de o vigoare mijlocie si foarte productiv. Fructul este mijlociu, ovoidal cu 49,8 % miez. Miezul contine 68% substante grase si 15,6% substante proteice si se recolteaza in perioada 10-20 octombrie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
Soiul Mihaela are pomul de o vigoare mijlocie, poate fi homogam sau protogin, cu inflorire semitardiva si este rezistent la ger si ingheturi tarzii, fructul este mijlociu, ovoidal cu 49,5 % miez. Miezul contine 63,3% substante grase si 19,3% substante proteice si se recolteaza in perioada 15-20 septembrie.
Soiul Roxana are pomul semiviguros, infloreste tarziu, este protogin si rezistent la boli. Fructul este mijlociu, cu endocarpul neted si valve bine sudate. Miezul reprezinta 52,4% din greutatea fructului si contine 63,5 % substante grase si 19,4 % substante proteice. Se recolteaza in a doua jumatate a lunii septembrie.
Fructul se foloseste in alimentatie, dar are si utilizari terapeutice. Frunzele au actiune bactericida, bacteriostatica, astringenta, usor hipotensiva, cicatrizanta, emolienta, antitoxica. Frunzele de nuc contin si emana o mare cantitate de iod.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Tot ce trebuie sa stii despre un buldoexcavator
Atunci cand o echipa de constructori trebuie sa execute lucrari terasiere complexe - sapaturi, incarcare cu pamant, mutare de materiale - folosesc un buldoexcavator sau, de ce nu, o flota intreaga de buldoexcavatoare. Aceste utilaje versatile reprezinta un adevarat avantaj pe orice santier.... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>