Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Plantarea pomilor fructiferi: parul
Care sunt cele mai bune soiuri de par? Cum se planteaza si cum se ingrijeste o livada cu peri?
Terenul ales pentru cultivarea parului trebuie sa intruneasca anumite cerinte legate de gradul de fertilitate, posibilitatile de udare si mecanizare.
Perioada optima de plantare este toamna, incepand cu 15 octombrie si pana la venirea primului inghet. Plantarea pomilor primavara este recomandata a se efectua inainte de umflarea mugurilor. O plantare corecta va determina o crestere armonioasa.
Tineti cont ca perii se planteaza la o distanta de 6-7 metri intre ei.
O alta recomandare ar fi sa legati pomii de suporturi pentru ca vantul puternic il poate indoi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De regula se altoiesc pe un portaltoi de gutui pentru a grabi fructificarea. Pentru a-i proteja de rozatoare, specialistii in pomicultura spun ca este bine sa ii inveliti cu rafie.
In articolul urmator veti gasi informatii despre plantarea, ingrijirea si combaterea daunatorilor pentru alte soiuri de pomi fructiferi: prun, visin, cires, smochin, mar, gutui.
Exista mai multe sisteme de lucrari ale solului in livezile de par, in functie de sistemul de productie. Iata ce cantitati de fertilizatori aveti nevoie pentru cultivarea parului.
Care sunt cele mai pagubitoare boli la par? Stropiti plantatiile de pomi si arbusti fructiferi in perioada repausului vegetativ pentru combaterea daunatorilor.
Prezenta focului bacterian este vizibila prin urmatoarele simptome: frunze necrozate, lastari incovoiati la varf in forma de carja. Ce tratamente se aplica la mar, par si gutui impotriva focului bacterian?
Alegeti cele mai bune soiuri de par din sursa certificate, ce va pot garanta productii maxime in conditiile de clima din tara noastra.
Autor:
Elena Constantinescu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.15 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
Idei de afaceri in agricultura