Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ţii post? Cum prepari un pateu vegetal la tine acasă
PATEU VEGETAL, cum faci pateu vegetal, pateu cu ciuperci, reteta de pateuri vegetale cu soia si ciuperci, pateul tau vegetal facut acasa!
Pateul vegetal este o variantă mai sănătoasă şi mai „uşoară” a pateului clasic obţinut din ficat de porc sau de pui. Nu există supermarket fără un raft dedicat vegetarienilor - pateuri vegetale cu ciuperci, cu ardei sau cu măsline, texturate şi băuturi din soia, brânză tofu.
Deşi pare greu de crezut, asemenea preparate sunt uşor de făcut în orice bucătărie, evitând aditivii nesănătoşi. Unde mai pui că preţul final va fi mult mai mic decât cel din magazin!
Ingrediente pateu vegetal natural
- Agent de îngroşare: orez
- Sursă de proteină vegetală: soia (praf sau granule) şi ciuperci
- Arome: măsline tocate, ardei iute, rozmarin, verdeţuri după gust
- Colorant: boia, turmeric
- Acidifiant: pastă de roşii, zeamă de lămâie
- Potenţiator de gust: zahăr, sare
Cantităţile din fiecare ingredient diferă în funcţie de preferinţe. Se poate opta pentru un pateu picant şi savuros „scăpând” în compoziţie un plus de ardei, sare şi măsline. Pentru a obţine un pateu dulce-acrişor se adaugă mai multă pastă de roşii, suc de lămâie, iar gustul contrastant se obţine strecurând în vas puţin zahăr sau curmale tocate mărunt.
Modul de preparare este simplu iar timpul petrecut în bucătărie minim. Se pune la fiert orezul în apă mai multă decât deobicei. Când fierbe, se adaugă sarea şi coloranţii - boiaua (dulce sau iute) şi turmericul. Se lasă să fiarbă cu 10-15 minute peste timpul obişnuit de fierbere, pentru ca bobul de orez să „înflorească” şi să elibereze amidonul. La sfârşit, orezul se scoate din vas şi se foloseşte pentru alt fel de mâncare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
În apa îngroşată care a rămas de la orez se adaugă soia şi ciupercile şi se lasă să clocotească două-trei minute. Se adaugă pasta de roşii, se sărează/îndulceşte după gust şi se trece compoziţia într-un blender, până se obţine o pastă moale. Se dă iarăşi la foc, adăugând aromele - măsline, ardei, verdeaţă - tăiate mărunt. Se amestecă întruna până ce amestecul s-a îngroşat. Se toarnă în formă şi se dă repede la rece.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.69 din 8 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura