Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Ţii post? Cum prepari un pateu vegetal la tine acasă

ii-post-cum-prepari-un-pateu-vegetal-la-tine-acasa

PATEU VEGETAL, cum faci pateu vegetal, pateu cu ciuperci, reteta de pateuri vegetale cu soia si ciuperci, pateul tau vegetal facut acasa!


Pateul vegetal este o variantă mai sănătoasă şi mai „uşoară” a pateului clasic obţinut din ficat de porc sau de pui. Nu există supermarket fără un raft dedicat vegetarienilor - pateuri vegetale cu ciuperci, cu ardei sau cu măsline, texturate şi băuturi din soia, brânză tofu.

Deşi pare greu de crezut, asemenea preparate sunt uşor de făcut în orice bucătărie, evitând aditivii nesănătoşi. Unde mai pui că preţul final va fi mult mai mic decât cel din magazin!

Ingrediente pateu vegetal natural


  • Agent de îngroşare: orez
  • Sursă de proteină vegetală: soia (praf sau granule) şi ciuperci
  • Arome: măsline tocate, ardei iute, rozmarin, verdeţuri după gust
  • Colorant: boia, turmeric
  • Acidifiant: pastă de roşii, zeamă de lămâie
  • Potenţiator de gust: zahăr, sare

Cantităţile din fiecare ingredient diferă în funcţie de preferinţe. Se poate opta pentru un pateu picant şi savuros „scăpând” în compoziţie un plus de ardei, sare şi măsline. Pentru a obţine un pateu dulce-acrişor se adaugă mai multă pastă de roşii, suc de lămâie, iar gustul contrastant se obţine strecurând în vas puţin zahăr sau curmale tocate mărunt.

Modul de preparare este simplu iar timpul petrecut în bucătărie minim. Se pune la fiert orezul în apă mai multă decât deobicei. Când fierbe, se adaugă sarea şi coloranţii - boiaua (dulce sau iute) şi turmericul. Se lasă să fiarbă cu 10-15 minute peste timpul obişnuit de fierbere, pentru ca bobul de orez să „înflorească” şi să elibereze amidonul. La sfârşit, orezul se scoate din vas şi se foloseşte pentru alt fel de mâncare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea Cresterea prepelitelor japoneze - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze sunt impartite in...

Oferta Speciala
valabila 48h


În apa îngroşată care a rămas de la orez se adaugă soia şi ciupercile şi se lasă să clocotească două-trei minute. Se adaugă pasta de roşii, se sărează/îndulceşte după gust şi se trece compoziţia într-un blender, până se obţine o pastă moale. Se dă iarăşi la foc, adăugând aromele - măsline, ardei, verdeaţă - tăiate mărunt. Se amestecă întruna până ce amestecul s-a îngroşat. Se toarnă în formă şi se dă repede la rece.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.69 din 8 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii2 comentarii





Theo 2011-03-01 22:02:51

buna seara
incercati si o posibilitate directa de printare.

cele bune - doamne ajuta.

laura 2011-02-19 17:07:04

buna idee. pateul vegetal din comert e facut numai din prostii si are un gust de nu-ti mai vine sa mananci

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Ingrasamant chimic obtinut prin incalzire puternica a fosfatilor naturali care contine 24-27% P ca o ...

Planta erbacee cu bulb, cu frunze cilindrice si cu flori albe, roz sau albastre, care se prezinta î ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016