Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ţii post? Cum prepari un pateu vegetal la tine acasă

ii-post-cum-prepari-un-pateu-vegetal-la-tine-acasa

PATEU VEGETAL, cum faci pateu vegetal, pateu cu ciuperci, reteta de pateuri vegetale cu soia si ciuperci, pateul tau vegetal facut acasa!


Pateul vegetal este o variantă mai sănătoasă şi mai „uşoară” a pateului clasic obţinut din ficat de porc sau de pui. Nu există supermarket fără un raft dedicat vegetarienilor - pateuri vegetale cu ciuperci, cu ardei sau cu măsline, texturate şi băuturi din soia, brânză tofu.

Deşi pare greu de crezut, asemenea preparate sunt uşor de făcut în orice bucătărie, evitând aditivii nesănătoşi. Unde mai pui că preţul final va fi mult mai mic decât cel din magazin!

Ingrediente pateu vegetal natural


  • Agent de îngroşare: orez
  • Sursă de proteină vegetală: soia (praf sau granule) şi ciuperci
  • Arome: măsline tocate, ardei iute, rozmarin, verdeţuri după gust
  • Colorant: boia, turmeric
  • Acidifiant: pastă de roşii, zeamă de lămâie
  • Potenţiator de gust: zahăr, sare

Cantităţile din fiecare ingredient diferă în funcţie de preferinţe. Se poate opta pentru un pateu picant şi savuros „scăpând” în compoziţie un plus de ardei, sare şi măsline. Pentru a obţine un pateu dulce-acrişor se adaugă mai multă pastă de roşii, suc de lămâie, iar gustul contrastant se obţine strecurând în vas puţin zahăr sau curmale tocate mărunt.

Modul de preparare este simplu iar timpul petrecut în bucătărie minim. Se pune la fiert orezul în apă mai multă decât deobicei. Când fierbe, se adaugă sarea şi coloranţii - boiaua (dulce sau iute) şi turmericul. Se lasă să fiarbă cu 10-15 minute peste timpul obişnuit de fierbere, pentru ca bobul de orez să „înflorească” şi să elibereze amidonul. La sfârşit, orezul se scoate din vas şi se foloseşte pentru alt fel de mâncare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


În apa îngroşată care a rămas de la orez se adaugă soia şi ciupercile şi se lasă să clocotească două-trei minute. Se adaugă pasta de roşii, se sărează/îndulceşte după gust şi se trece compoziţia într-un blender, până se obţine o pastă moale. Se dă iarăşi la foc, adăugând aromele - măsline, ardei, verdeaţă - tăiate mărunt. Se amestecă întruna până ce amestecul s-a îngroşat. Se toarnă în formă şi se dă repede la rece.


Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.69 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016