Reuniunea informala a ministrilor Agriculturii. Petre Daea ia parte la discutii
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, participa in perioada 14 - 16 septembrie la reuniunea informala a ministrilor Agriculturii din Uniunea Europeana. Aceasta va avea loc la Praga, Republica Ceha, informeaza ministerul printr-un comunicat.
In cadrul sesiunii plenare, discutiile se vor axa pe tema "Asigurarea securitatii alimentare - Rolul agriculturii si alimentelor UE in productia globala durabila de alimente".
"Dezbaterile ministrilor agriculturii in cadrul reuniunii informale a Consiliului UE se vor concentra pe problemele actuale din domeniul securitatii alimentare, pe tendintele si solutiile viitoare care sa contribuie la reducerea foametei in lume.
De asemenea, Romania va milita pentru lanturile scurte de aprovizionare, ca elemente de baza pentru a facilita tranzitia catre sisteme alimentare mai durabile, ce pot contribui in mod semnificativ la consolidarea rezistentei tuturor actorilor sistemelor alimentare regionale si locale. Va fi evidentiata, de asemenea, importanta cercetarii si a inovarii in sprijinirea agriculturii in procesul de atenuare a efectelor schimbarilor climatice in vederea asigurarii unei dezvoltari agricole durabile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Totodata, va fi subliniata ideea care vizeaza elaborarea strategiilor privind schimbarile climatice in directia mentinerii unei agriculturi competitive si a utilizarii eficiente a apei, astfel incat comunitatile rurale sa poata cunoaste o modernizare corespunzatoare", se mentioneaza in comunicat.
In acest cadru, Romania va semnala necesitatea realizarii unei analize pentru asigurarea coerentei intre toate cerintele strategiilor lansate ce impun exigente de mediu si clima diferite.
De asemenea, la reuniune se va sublinia necesitatea fermierilor pentru stimulente financiare corespunzatoare, servicii de consiliere si informare specifica pentru a fi atrasi sa aplice solutii eficiente pentru sechestrarea durabila a carbonului si reducerea emisiilor de carbon.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>