Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

USAMV Timisoara, singura din tara la care studentii se por specializa in domeniul mecanizarii agricole

usamv-timisoara-singura-din-tara-la-care-studentii-se-por-specializa-in-domeniul-mecanizarii-agricole

Specializarea este relativ noua in cadrul universitatii, fiind acreditata din 2012, insa se bucura de o mare cautare in randul candidatilor.


In oferta educationala pentru viitorul an univesrsitar a USAMV Timisoara se precizeaza ca aceasta este singura universitate de stiinte agricole din tara care are specializarea Masini si Instalatii pentru Agricultura si Industrie Alimentara (MAIA).
 
In anul 2012 specializarea MAIA pentru cursurile de zi a fost acreditata conform raportului ARACIS, nr. 6050 din 20.12.2012, conform domeniului de studii universitare de licenta HG 966/2011, in baza OUG75/2005, aprobata prin Legea 87/2006 si a HG 1418/2006. Acest lucru a fost posibil printr-o colaborare foarte buna intre USAMVB Timisoara si Universitatea Politehnica din Timisoara, prin protocolul incheiat intre cele doua universitaţi si semnat de catre cei doi rectori.
 
A fost un pas foarte important facut de cele doua universitati pentru dezvoltarea acestei specializari in viitor. Diploma şi titlul obtinut de absolventi este cel de inginer mecanic in specializarea „Masini şi instalatii pentru agricultura si industrie alimentara”. Capacitatea de scolarizare in primul an de studii, la invatamant cu frecventa este de 50 de locuri 25 de locuri fiind  la buget si 25 de locuri sunt la cu taxa.
 
In cadrul acestei specializari se formeaza ingineri mecanici capabili sa conceapa, sa indrume si sa conduca procese tehnologice specifice masinilor si instalatiilor pentru agricultura si industria alimentara, atat in industrie, cat şi in agricultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Obiectivele acestei specializari sunt analiza, calculul si proiectarea masinilor si instalatiilor pentru agricultura si industria alimentara, cunoasterea proceselor tehnologice si a instalatiilor specifice agriculturii si industriei alimentare, modelarea si simularea proceselor din agricultura si industria alimentara, utilizarea de software specific, insusirea metodelor privind fabricarea, mentenanta, fiabilitatea si exploatarea masinilor si instalatiilor pentru agricultura şi industria alimentara, proiectarea, organizarea si conducerea proceselor de productie in unitaţile constructoare de tractoare, masini si instalatii pentru agricultura şi industria alimentara, proiectarea de masini si instalatii pentru agricultura si industria alimentara, conceperea, organizarea si conducerea tehnologiilor de mecanizare din agricultura si industria alimentara, organizarea si conducerea lucrarilor de intretinere, revizii, reparatii si service in unitatile din agricultura si industria alimentara, abilitatea de a lucra independent si in echipa, cooperare interdisciplinara si inovare, cunoasterea metodelor moderne de conducere a exploataţiilor agricole, cunoasterea unor elemente financiar-contabile si aplicarea legislatiei in domeniul agriculturii si industriei alimentare in concordanta cu standardele europene, abilitatea de a fi eficace şi eficient.
 
Universitatea de la Timisoara deţine singurul laborator de masini pentru protectia plantelor din Romania, realizat in colaboborare cu partea germana, cel care a pus bazele acestuia fiind  dr. ing. Walter Stahli, care a lucrat timp de 15 ani la firma RAU in Germania şi care a predat cursul de “Masini pentru protectia plantelor” timp 10 ani, in cadrul Universitaţii.
 
Pentru cei interesati sa devina studenti ai acestei facultati, oferim in cele ce urmeaza programul pentru sesiunile iulie si septembrie:
 
Sesiunea iulie 2014
• 14.07.2014 - 28.07.2014 - (inscrieri de luni pana vineri de la ora 8:00 la ora 15:00, iar sambata de la ora 8:00 la ora 12:00)
• 28.07.2014 - afişarea rezultatelor
• 29.07.2014 - confirmarea locurilor bugetate pana la ora 14:00
• 30.07.2014 - confirmarea locurilor cu taxa
 
Sesiunea septembrie 2014
• 08.09.2014 - 18.09.2014 - (Inscrieri in limita locurilor ramase libere. In 18.09 inscrieri pana la ora 14:00)
• 18.09.2014 - afişarea rezultatelor
• 19.09.2014 - confirmarea locurilor cu taxa
 
Programul inscrierilor:
• Luni - Vineri 8:00 - 15:00
• Sambata 8:00 - 12:00
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016