Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceaiul de creţişoară (alchemilla), medicament minune pentru femei

ceaiul-de-cretisoara-alchemilla-medicament-minune-pentru-femei

CRETISOARA ceai de cretisoare, tratament cu cretisoare VEI RETETE tratament cretisoara pentru cancer la san, cancer ovarian, chisturi ovariene, la ce este bun ceaiul de cretisoara


Creţişoara (alchemilla vulgaris) este o plantă medicinală întânită pretutindeni în Europa, în zonele montane. Numită şi planta doamnelor, sau chiar iarba Maicii Domnului, cretisoara este, alaturi de codiţa şoricelului, un medicament minune pentru majoritatea afecţiunilor ginecologice, inclusiv sterilitate.
Alte denumiri populare: creţişoară, creţărel, făină de in, palaşcă, raturjir, umbrarul doamnei, mantia doamnei, planta doamnei, iarba Maicii Domnului

De unde puteţi culege creţişoară


În funcţie de regiunea în care creşte, planta poate avea talie pitică (maxim 10-20 cm pe platourile alpine - vezi foto) sau poate să crească înaltă, până la 50 de cm, în zonele de deal ale Transilvaniei.

În scop medicinal, se recoltează partea aeriană înflorită. Perioada optimă de recoltare este în zilele însorite, după prânz, când roua de pe frunze s-a evaporat. Planta se taie cu un cuţit, lăsând rădăcinile intacte în pământ. Nu se recoltează creţişoara prin smulgere. După recoltare, plantele se usucă pe hârtii albe în încăperi uscate şi aerisite. Se poate păstra vreme de doi ani, în pungi de hârtie sau în săculeţi de pânză.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

cretisoara-alchemila-alchemila
Medicina populară recomandă creţişoara pentru toate afecţiunile ginecologice, dar şi pentru tratamentul afecţiunilor cavităţii bucale, pentru reumatism, scleroză.

„Unii autori menţionează utilitatea extractului de creţişoară în tratarea sterilităţii la femei. Ceaiul de creţişoară este folosit în tratarea diareei, hemoroizilor, a metroragiilor şi dismenoreei. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă, se beau două căni pe zi. Pentru gargară se prepară o infuzie din 3 linguriţe de plantă la o cană cu apă”, precizează fitoterapeutul Valeriu Nădăşan.

Pe scurt, despre efectele pe care le au preparatele din creţişoară: astringente, antidiareice, diuretice, antiinflamatoare, cicatrizante, antihemoragice

Alt preparat pe bază de creţişoară este pulberea obţinută prin măcinarea plantei uscate. Pulberea se păstrează în recipiente ermetice, la adăpost de lumină, fiind recomandată în tratamentul afecţiunilor digestive.

„Se administrează câte o jumătate de linguriţă - o linguriţă rasă, de trei-patru ori pe zi, în cure cu o durată de pâna la trei luni. Pentru tratarea unor afecţiuni acute, cum ar fi infecţiile gastro-intestinale sau hemoragiile, se pot lua până la 6 linguriţe pe zi, dar pe o perioadă care sa nu depăşească 7 zile”, spune Ilie Tudor, autor al mai multor cărţi de fitoterapie.

La magazinele specializate se mai pot găsi glicerinatul de creţişoară şi tinctura de creţişoară, preparate cu un efect mai puternic decât infuzia.

Creţişoara în prevenirea cancerului de sân


„Femeile ar fi bine să facă măcar o dată pe an o cură, cu o durată de 2-3 luni, cu glicerinat de creţişoară, din care se administrează 90 de picături pe zi, în trei reprize”, spune Ilie Tudor.

Preparatele pe bază de creţişoară nu se folosesc doar în tratarea unor afecţiuni, ci şi în scop cosmetic. Astfel, pentru fermitatea sânilor, specialistul recomandă femeilor care au născut să pună zilnic pe sâni comprese cu infuzie obţinută din 6 linguriţe de pulbere de cretisoara la o cană cu apă. Compresa se înveleşte cu un plastic, iar deasupra se pune un material textil, ţinându-se minim 40 de minute.

Pentru un efect mai puternic, se face şi un tratament intern cu un amestec de pulberi, combinate în proportii egale, de creţişoară, seminţe de mărar şi rădăcină de lemn-dulce. Se ia câte o linguriţă de trei ori pe zi, în cure de o lună.

Citeste mai departe si despre beneficiile ceaiului de cimbrisor

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.11 din 148 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016