Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Terariul, sau grădina care vine la borcan

TERARIU, cum construiesti un terariu, cum ai grija de un terariu, din ce poti sa faci un terariu, cat de des uzi plantele din terariu


terariu
Cei care doresc să înveselească atmosfera din casă sau birou cu ajutorul plantelor, dar care totuşi nu au timp să le îngrijească, pot opta pentru o variantă mai simplă, în spirit minimalist: un terariu.

Plantele din terariu pot supravieţui chiar şi o lună fără să fie udate din exterior. Motivul este umiditatea crescută din interior, care se adună pe pereţii terariului şi care udă pământul; este, dacă vreţi, circuitul apei în... mediu închis.

Important pentru reuşita proiectului este ca tot ceea ce intră în terariu - plante, pământ, nisip, decoraţiuni - să nu fie atacat de vreo boală sau dăunător.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru a nu lungi vorba, aveţi nevoie de:

- un borcan cu capac;
- 2-4 faşe de tifon;
- pietre de mici dimensiuni;
- nisip sau cărbune activ;
- pământ de flori;
- plante;
- pietre pentru decor;
- foarfeca, 1-2 beţe.

Ce plante sunt potrivite pentru terariu
Plantele alese sunt foarte importante. Indiferent de specie, plantele pentru terariu trebuie să fie de mici dimensiuni sau raportate la dimensiunile borcanului (borcanul poate fi înlocuit cu un acvariu, însă este obligatoriu să fie acoperit, pentru a nu pierde din umiditate).

Pot fi plantate specii sălbatice, care nu cresc de obicei în ghiveci - eu am încercat cu trifoi şi muşchi din curte - sau cu specii cunoscute ca plante de apartament: saintpaulia, ardisia, ferigă pitică, maranta, diferite tipuri de muşchi. Ideale sunt plantele care cresc lent.

Cum se realizează un terariu
Mai întâi, trebuie să spălaţi bine borcanul sau containerul de sticlă şi să îl lăsaţi la uscat. Plasaţi apoi un strat de pietre de vreo 3 cm (mai mare, în funcţie de dimensiunea vasului), 1-2 faşe de tifon tăiate în formă de cerc, un strat de cărbune sau nisip de 1-2 cm, alte 2 faşe de tifon şi apoi pământul de flori. Rolul faselor de tifon este să păstreze fiecare strat intact, pentru că apa duce pământul sau cărbunele spre fundul borcanului; aveţi grijă ca tifonul să fie acoperit complet.

Tasaţi puţin pământul. Plantele trebuie pregătite înainte: aveţi grijă să fie sănătoase şi rupeţi vârfurile crescute. Ele se plantează cu ajutorul beţelor. Nu înghesuiţi multe plante în terariu, pentru că ele mai trebuie să aibă şi spaţiu să crească.

La final, aşezaţi printre plante câteva pietre decorative (spălate şi ele bine în prealabil); evitaţi bucăţile de lemn pentru că vor putrezi şi vor crea un mediu favorabil dăunătorilor.

Îngrijirea plantelor din terariu
Nu se udă în exces, ci numai când pământul este uscat. Terariul se aşează într-un loc luminos, niciodată în plin soare, şi nu se aplică substanţe fertilizatoare, pentru că plantele nu trebuie să crească mai mult decât este nevoie.

Eventual, stratul de pământ de la suprafaţă poate fi înlocuit. Dacă plantele cresc prea mult, noii lăstari fi rupţi. De asemenea, pe pereţii borcanului se prea umiditate, lăsaţi capacul pentru câteva ore.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016