Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Gradina de legume - Sfaturi pentru cultivarea legumelor pagina 5

Raphanus sativus, ridichea alba, excelenta in retete asiatice

Raphanus sativus, ridichea alba, excelenta in retete asiatice
Mergand in centrul comercial Dragonul Rosu, pe zecile de hectare intesate cu imbracaminte, veti intalni cativa cultivatori de legume rare. Ies usor in evidenta, sunt imbracati modest si imping carucioare imense, cat o taraba din piata, doldora de verdeturi si legume tipice Chinei si extremului orient. Dintre acestea, ies in evidenta ridichile albe sau ridichile chinezesti. Desi se numesc ridichi, ...
citeste tot articolul
Email Facebook

Cultivarea telinei, o alegere potrivita pentru exploatatiile agricole de mici dimensiuni

Cultivarea telinei, o alegere potrivita pentru exploatatiile agricole de mici dimensiuni
Cultivarea telinei (Apium graveolens) si a radacinoaselor este, in general, recomandata pentru fermele mici sau pentru gospodariile din mediul rural. Productia de radacini de telina de 15-20 de tone la hectar asigura profitabilitatea cultivarii telinei, in vreme ce cheltuielile tin de efectuarea lucrarilor de ingrijire, a fertilizarii suplimentare si a irigatiilor. Soiuri de telina recomandate de ...
citeste tot articolul
Email Facebook

Nautul, un ingredient specific Orientului

Nautul, un ingredient specific Orientului
Nautul - Cicer arietinum - este o planta leguminoasa anuala, asemanatoare cu mazarea. In Europa a inceput sa fie cultivat in Evul Mediu, iar in Romania a fost adus de turci in secolul 17. Pentru ca in Dobrogea uscata si secetoasa nautul a gasit conditii propice de cultivare, acesta a fost numit mazarea berbecilor, de catre oierii romani din regiune. Exista in jur de 21 de varietati de naut, diferite ca ...
citeste tot articolul
Email Facebook

Istoria legumelor: Vânăta - toamne dulci şi aromate

Istoria legumelor: Vânăta - toamne dulci şi aromate
Alături de roşii sau ardei, vinetele sunt nelipsite de pe masa românilor, sub formă de salată, vara, sau gătite în mâncăruri cu iz oriental, mai spre toamnă. Cum ar fi o zi toridă de august fără o salată de vinete amestecată din belşug cu maioneză, scoasă proaspătă şi rece din frigider? Şi parcă nici toamna la noi nu ar mai fi atât de caldă în lipsa borcănelelor cu zacuscă ...
citeste tot articolul
Email Facebook

Buruiano-leguma. Tehnologia de cultivare a papadiei

Buruiano-leguma. Tehnologia de cultivare a papadiei
Este atat de raspandita la noi in tara incat ai crede ca nimeni nu si-a pus problema sa o cultive. Cu toate acestea, este una dintre cele mai gustoase plante intrate, pe nedrept, in categoria buruienilor. Si totusi... Papadia poate fi cultivata In 1982, profesorul Gh. Valceanu afirma ca "luata in cultura, papadia devine o planta cu frunze mari si carnoase mult mai gustoase, iar daca se inalbesc din ...
citeste tot articolul
Email Facebook

Înfiinţarea culturii de vinete în solarii şi în câmp

Înfiinţarea culturii de vinete în solarii şi în câmp
Generalităţi botanice Denumire ştiinţifică: Lycopersicon esculentum Vinetele sunt plante originare din India. În condiţiile din ţara noastră sunt plane anuale, cu perioada de vegetaţie cuprinsă între 120 şi 140 de zile, în funcţie de soi. Rădăcinile sunt bine dezvoltate la 20-40 cm adâncime, putând să ajungă până la 1,5 m, în unele cazuri Planta atinge dimensiunea de maxim ...
citeste tot articolul
Email Facebook

Calendarul legumicultorului în luna mai

Calendarul legumicultorului în luna mai
În luna mai, legumicultorii înfiinţează culturile de vară şi toamnă, continuă lucrările de îngrijire la culturile deja înfiinţate (prăşit, combaterea bolilor şi dăunătorilor, plivit, fertilizare, completarea golurilor acolo unde este cazul). Calendarul legumicultorului oferă indicaţii succinte asupra activităţilor în câmp, sere şi solarii, în funcţie de luna calendaristică şi de ...
citeste tot articolul
Email Facebook

Compostul, îngrăşământul organic din grădina

Compostul, îngrăşământul organic din grădina
Compostul este un produs organic obtinut prin descompunerea naturala a resturilor vegetale. Simplu, nu? Nu chiar! Nu este indeajuns sa construiesti un morman de frunze si sa astepti ca peste noapte ele sa se transforme in ingrasamant. Responsabile de obtinerea compostului sunt bacteriile, care au nevoie de anumite conditii pentru a se dezvolta rapid si a incepe "lucrul" la gramada de compost. Nu in ...
citeste tot articolul
Email Facebook

Ce poţi face cu resturile din bucătărie. Uite aşa îţi poate înfrunzi gunoiul!

Ce poţi face cu resturile din bucătărie. Uite aşa îţi poate înfrunzi gunoiul!
Te-ai gândit câte gunoaie se adună la bucătărie? Nu mă refer la sticle de plastic, borcane, capace de bere şi alte lucruri care se pot recicla. Este vorba de resturile ce rămân atunci când faci mâncare: cotoare de morcovi, păstârnac, ţelină şi alte rădăcinoase. Dacă legumele au fost proaspete, sunt şanse mari ca din fiecare cotor să poţi obţine o plantă nouă, care va creşte ...
citeste tot articolul
Email Facebook

Lintea, fasolea dacilor

Lintea, fasolea dacilor
Fasole întâlneşti la români prin toate cârciumile, de la cele cu blazon până la birtul din margine de drum naţional. Lintea, în schimb, se mănâncă astăzi mai ales prin Ardeal. Deşi sunt verişoare bune, care din ele a fost prima pe la noi? Dacă te aşteptai ca fasolea să câştige titlul de legumă veche şi românească pe deasupra, ai pierdut. Însă nici lintea nu este chiar de pe ...
citeste tot articolul
Email Facebook

NU sunt modificate genetic! Conopida violet şi conopida galbenă, varietăţi naturale şi sănătoase de conopidă

NU sunt modificate genetic! Conopida violet şi conopida galbenă, varietăţi naturale şi sănătoase de conopidă
Conopida este o plantă anuală din familia verzei, de la care se consumă mugurii florali, deobicei de culoare albă. Deşi în România se găsesc foarte rar, există şi varietăţi colorate ale clasicei conopide. Ele nu sunt rodul ingineriei genetice (ca în cazul trandafirului albastru obţinut în Japonia), ci sunt forme perfect naturale şi inofensive care îşi datorează culoarea ...
citeste tot articolul
Email Facebook
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Gradina de legume" cu 3.97 / 5 din 46340 evaluari



Pagina: «123456»
 
Diverse
Img
Intelegem cu totii ca atunci cand bovinele noastre sunt fericite si sanatoase, ele ne rasplatesc cu ...
Img
Cu toate acestea, din cand in cand, fermierii le mai atrag atentia reprezentantilor APIA ...
Img
Automatizarea colectarii si productiei de lapte Automatizarea trebuie privita ca o ...
Img
1.Extinderea infrastructurii Extinderea infrastructurii in acvacultura necesita planuri ...
Img
Haide sa vorbim despre casa bovinelor. Confortul locului unde isi petrec ele mare parte din timp ...
Img
Acum, matcile depun aproximativ 1.500-2.000 de oua in fiecare zi si astfel albinele batrane care ...
Img
Descopera in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stii despre stropirea pomilor la inceputul ...
Img
Eficientizarea operatiunilor agricole nu doar genereaza beneficii imediate fermierilor, ci ...
Img
Inovatii si tehnologii de pionierat Fermele viitorului nu vor mai fi deloc asemanatoare cu ...
Img
In functie de scopul cultivarii porumbului, pentru siloz(furaj) sau porumb boabe cantitatile de ...
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016