Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Gradina de legume - Sfaturi pentru cultivarea legumelor pagina 3

Cum influenteaza factorii ecologici ardeiul de gradina

Cum influenteaza factorii ecologici ardeiul de gradina
  Temperatura optima pentru germinarea semintelor este de  25 - 280C, temperatura la care rasarirea are loc in 9 – 11 zile.   Plantele cresc si fructifica normal la temperaturi de 22 - 250C. La temperaturi mai mici de 150C, cresterea inceteaza. Inainte de deschiderea florilor temperatura optima este cuprinsa intre 21 si 270C. In cazul culturii in sere si solarii temperatur ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

CIUPERCILE, cu foarte bune si mai putin bune

CIUPERCILE, cu foarte bune si mai putin bune
Din ciupercile medicinale s-au extras: lentinan, eritadenine, interferon, ergosterol, polizaharide, glucani, steroli si steroizi, glucozizi si glicozizi etc. Ciupercile medicinale au fost utilizate pentru diferite afectiuni, de catre chinezi de peste 2000 ani.   Din cele 14.000-15.000 de specii de ciuperci ce cresc pe Terra, la cca 400 nu li se cunosc proprietatile medicinale si se crede ca in jur ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 1 comentariu

Raphanus sativus, ridichea alba, excelenta in retete asiatice

Raphanus sativus, ridichea alba, excelenta in retete asiatice
Mergand in centrul comercial Dragonul Rosu, pe zecile de hectare intesate cu imbracaminte, veti intalni cativa cultivatori de legume rare. Ies usor in evidenta, sunt imbracati modest si imping carucioare imense, cat o taraba din piata, doldora de verdeturi si legume tipice Chinei si extremului orient. Dintre acestea, ies in evidenta ridichile albe sau ridichile chinezesti. Desi se numesc ridichi, ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 1 comentariu

Cultivarea telinei, o alegere potrivita pentru exploatatiile agricole de mici dimensiuni

Cultivarea telinei, o alegere potrivita pentru exploatatiile agricole de mici dimensiuni
Cultivarea telinei (Apium graveolens) si a radacinoaselor este, in general, recomandata pentru fermele mici sau pentru gospodariile din mediul rural. Productia de radacini de telina de 15-20 de tone la hectar asigura profitabilitatea cultivarii telinei, in vreme ce cheltuielile tin de efectuarea lucrarilor de ingrijire, a fertilizarii suplimentare si a irigatiilor. Soiuri de telina recomandate de ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

Nautul, un ingredient specific Orientului

Nautul, un ingredient specific Orientului
Nautul - Cicer arietinum - este o planta leguminoasa anuala, asemanatoare cu mazarea. In Europa a inceput sa fie cultivat in Evul Mediu, iar in Romania a fost adus de turci in secolul 17. Pentru ca in Dobrogea uscata si secetoasa nautul a gasit conditii propice de cultivare, acesta a fost numit mazarea berbecilor, de catre oierii romani din regiune. Exista in jur de 21 de varietati de naut, diferite ca ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 1 comentariu

Istoria legumelor: Vânăta - toamne dulci şi aromate

Istoria legumelor: Vânăta - toamne dulci şi aromate
Alături de roşii sau ardei, vinetele sunt nelipsite de pe masa românilor, sub formă de salată, vara, sau gătite în mâncăruri cu iz oriental, mai spre toamnă. Cum ar fi o zi toridă de august fără o salată de vinete amestecată din belşug cu maioneză, scoasă proaspătă şi rece din frigider? Şi parcă nici toamna la noi nu ar mai fi atât de caldă în lipsa borcănelelor cu zacuscă ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

Buruiano-leguma. Tehnologia de cultivare a papadiei

Buruiano-leguma. Tehnologia de cultivare a papadiei
Este atat de raspandita la noi in tara incat ai crede ca nimeni nu si-a pus problema sa o cultive. Cu toate acestea, este una dintre cele mai gustoase plante intrate, pe nedrept, in categoria buruienilor. Si totusi... Papadia poate fi cultivata In 1982, profesorul Gh. Valceanu afirma ca "luata in cultura, papadia devine o planta cu frunze mari si carnoase mult mai gustoase, iar daca se inalbesc din ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 3 comentarii

Înfiinţarea culturii de vinete în solarii şi în câmp

Înfiinţarea culturii de vinete în solarii şi în câmp
Generalităţi botanice Denumire ştiinţifică: Lycopersicon esculentum Vinetele sunt plante originare din India. În condiţiile din ţara noastră sunt plane anuale, cu perioada de vegetaţie cuprinsă între 120 şi 140 de zile, în funcţie de soi. Rădăcinile sunt bine dezvoltate la 20-40 cm adâncime, putând să ajungă până la 1,5 m, în unele cazuri Planta atinge dimensiunea de maxim ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 3 comentarii

Calendarul legumicultorului în luna mai

Calendarul legumicultorului în luna mai
În luna mai, legumicultorii înfiinţează culturile de vară şi toamnă, continuă lucrările de îngrijire la culturile deja înfiinţate (prăşit, combaterea bolilor şi dăunătorilor, plivit, fertilizare, completarea golurilor acolo unde este cazul). Calendarul legumicultorului oferă indicaţii succinte asupra activităţilor în câmp, sere şi solarii, în funcţie de luna calendaristică şi de ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

Compostul, îngrăşământul organic din grădina

Compostul, îngrăşământul organic din grădina
Compostul este un produs organic obtinut prin descompunerea naturala a resturilor vegetale. Simplu, nu? Nu chiar! Nu este indeajuns sa construiesti un morman de frunze si sa astepti ca peste noapte ele sa se transforme in ingrasamant. Responsabile de obtinerea compostului sunt bacteriile, care au nevoie de anumite conditii pentru a se dezvolta rapid si a incepe "lucrul" la gramada de compost. Nu in ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 2 comentarii

Ce poţi face cu resturile din bucătărie. Uite aşa îţi poate înfrunzi gunoiul!

Ce poţi face cu resturile din bucătărie. Uite aşa îţi poate înfrunzi gunoiul!
Te-ai gândit câte gunoaie se adună la bucătărie? Nu mă refer la sticle de plastic, borcane, capace de bere şi alte lucruri care se pot recicla. Este vorba de resturile ce rămân atunci când faci mâncare: cotoare de morcovi, păstârnac, ţelină şi alte rădăcinoase. Dacă legumele au fost proaspete, sunt şanse mari ca din fiecare cotor să poţi obţine o plantă nouă, care va creşte ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 3 comentarii
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Gradina de legume" cu 3.92 / 5 din 36869 evaluari



Pagina: «1234»
 
Diverse
Img
"Armasarul Neapolitano XXXI-42 este noul campion mondial la categoria "Cai de 5 ...
Img
Mai multi vecini s-au plans ca un cocos al unei vecine face prea multa galagie in Franta, pe o ...
Img
Banca Agricola a Chinei este pe locul 3 in lume la capitolul active si are peste 3000 de ...
Img
Start-up-ul danez Commoditrader ofera clientilor posibilitatea de a compara preturi si alti ...
Img
Festivalul Micilor Producatori este un eveniment de sustinere si promovare a producatorilor ...
Img
Cantitatea de deseuri municipale generata in anul 2017 de o persoana din Romania a fost de 272 ...
Img
"Trei sferturi dintre romani inteleg prin agricultura bio/ecologica produsele sanatoase, ...
Img
Romania este doar la jumatate din capacitate in domeniul agriculturii, dar poate hrani 35 de ...
Img
”Astfel, acesta a primit atestat pentru sase produse traditionale obtinute din carne de ...
Img
Cantitatea de masa lemnoasa recoltata in anul 2018 a fost de 19,462 milioane metri cubi (volum ...
Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
Selecteaza judetul:
GROUP IMOB | AGENTIE IMOBILIARA BACAU
Bacau
FITOMAG SRL
Brasov
SISTEMPLAST SA
Valcea
IMD HORTICULTURE SYSTEMS SRL
Cluj
GRIMD HORTI SRL
Cluj
PEPINIERA CRISPLANT
Alba
SC ELLISER AGRO SRL
Galati
AGROATASAMENTE
Dolj
PFA LUNCAN IOAN
Bihor
WALACHIA PROD STAR
Arges

Amestec de culoare inchisa, uscata, degajand miros. Este format din materie organica descompusa. Fab ...

Cresterea si exploatarea vitei de vie ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016