Constructia unei sere: trucuri si sugestii
Vrei sa cresti legume sau flori? Plantarea unei gradini este o experienta plina de satisfactii. Cu toate astea, majoritatea legumelor si florilor din gradina nu isi ating potentialul maxim atunci cand sunt cultivate in aer liber.

Construind o sera, vei oferi legumelor si florilor tale cele mai bune conditii pentru a creste frumos si corect. Astfel, acestea vor atinge dimensiuni impunatoare. Exista o paleta larga de componente care intra in constructia unei sere; de aceea, trebuie sa te informezi foarte bine daca doresti sa maximizezi randamentul culturii tale.

 

Istoria serelor este milenara, imparatul roman Tiberiu fiind primul in istorie, conform dovezilor arheologice, care a ordonat constructia unei sere de castraveti, vedete in dieta acestuia.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Atunci cand te-ai hotarat sa construiesti o sera, trebuie sa iei in seama diferitele utilaje necesare. Fie ca este vorba de tipul serei, sistemele de irigatie utilizate sau speciile de plante cultivate, cunoaste-le in detaliu, apoi ia decizia de cumparare potrivita tie.
 

Beneficiile unei sere

Cultivarea florilor intr-o sera are o multime de avantaje fata de cultivarea in paturi de flori aflate in aer liber. Vei obtine o cultura consistenta, cu un randament mai mare si mai putine daune mediului. O sera iti ofera un sezon de crestere extins, iar in functie de pozitia geografica, vei putea cultiva fara griji si in perioada de toamna-iarna. Ar fi bine sa pui la punct un sistem de incalzire si de iluminare care iti permite sa cresti florile in perioada rece.

 

Daca te gandesti sa devii furnizor pentru florariile din orasul tau, o idee buna este aceea de a cultiva flori care in mod normal nu cresc in Romania. Acest lucru este posibil gratie serei, care creste temperatura si umiditatea, oferindu-ti mai multa flexibilitate in gestionarea conditiilor de crestere.
 

Alege cu grija florile

Cand esti la inceput, fa pasi mici, nu te avanta. Experimenteaza, apoi hotaraste ce functioneaza cel mai bine pentru tine. Primul pas este sa decizi ce plante vei cultiva. Începe cu flori usor de ingrijit, cum sunt petuniile, muscatele, lalelele, begoniile, daliile sau trandafirii.

Al doilea pas va fi acela sa fertilizezi pamantul, sa plantezi semintele si sa le aplici solutii dezinfectante impotriva daunatorilor.

 

De altfel, pentru un cultivator neexperimentat, cultivarea plantelor in ghiveci este metoda cea mai simpla. Cand plantezi semintele, fii cu bagare de seama unde le pozitionezi. Caldura directa a soarelui poate distruge semintele inainte ca procesul de germinare sa aiba loc. Iar daca simti ca iti lipsesc anumite informatii, ar fi de preferat sa iei legatura cu un inginer horticultor pentru sfaturi si recomandari.

 

Accesorii pentru sera

Pentru a-ti imbunatati performantele, exista o varietate imensa de accesorii. În functie de bugetul de care dispui, poti adauga sisteme de aerisire automate, ventilatoare, sisteme de incalzire, dulapuri pentru unelte, etc. Este recomandat sa pastrezi podeaua serei cat mai libera, pentru a face loc cat mai multor flori. Pe langa asta, te poti servi si de acoperisul serei, agatand cosuri pentru mentinerea nutrientilor, semintelor si chiar a uneltelor.

 

Plantarea in sezonul rece sau cald

Știi deja ca, daca detii o sera, poti planta pe tot parcursul anului. Totusi, costurile vor creste daca plantezi iarna. Factura la electricitate va fi mult mai scumpa, iar asta te poate tine in loc. Recomandarea noastra este sa obtii detalii despre cum poti folosi energia solara in avantajul tau. Poti planta in lunile mai friguroase begonii, care se insamanteaza in luna februarie, dar si crizanteme, cactusi, citrice sau rhododendron.

 

Ca sa controlezi mediul in sera va dura cel putin doua, trei sezone, dar si pentru a descoperi care sunt plantele care se potrivesc conditiilor de mediu schimbatoare.

 

Daca te-ai hotarat sa iti amenajezi o sera mica, in curtea casei sau la sat fii convins ca pe termen lung, vei avea numai de castigat. Sa fii furnizorul florariilor locale este extraordinar, incurajand comunitatile sa importe local, lucru de care Romania are nevoie azi, mai mult ca niciodata.


Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.68 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

MADR intervine in scandalul pesticidelor din legume si fructe
MADR intervine in scandalul pesticidelor din legume si fructe
"Conform art. 100 din Regulamentul (UE) 2017/625 privind controalele oficiale si alte...
Afaceri agricole in orice sezon. Importanta florilor in ghiveci
Afaceri agricole in orice sezon. Importanta florilor in ghiveci
De un interes aparte se bucura plantele ornamentale de interior, care au insusirea de a decora...
Flori in ghiveci. Perioada semanatului
Flori in ghiveci. Perioada semanatului
Pentru principalele specii cultivate in solul serei, epocile optime de infiintare a culturilor...
Conditii de luat in considerare la plantarea cartofilor mov
Conditii de luat in considerare la plantarea cartofilor mov
Temperatura   Incoltirea tuberculilor de cartofi are loc la temperaturi de 5-6 garde...

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton