Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce culturi se pot infiinta in gradinile de legume pe parcursul lunii martie
Plantele tinere au nevoie de lumina foarte intensa. Deficienta acesteia cu un exces de caldura si umiditate, provoaca rasaduri rare, din care este putin probabil sa creasca o recolta buna. Prin urmare primele 5-7 zile la scaderea temperaturii, plantele trebuie iluminate diurn. Un element foarte important este rasadirea.
Varza
Inainte de cultivare semanta nu trebuie incoltita sau calita. Pentru semanat se iau recipiente mici umplute in prealabil cu pamant umed, afanat si usor presat. Semintele sunt distribuite uniform pe suprafata pamantului apoi sunt acoperite cu un strat de pamint umed de 1,5 cm. Recipientul este acoperit pentru a mentine umiditatea si pentru a accelera incoltirea. La temperatura de 24-28 ° C coltii apar la a 3-4 zi.
Ceapa
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Semanta cepei incolteste mai tarziu decat semanta de varza. Inainte de semanat nu este de prisos ca ele sa fie spalate in apa c timp de 3-4 ore, iar apoi clatite intr-o solutie cu microelemente timp de 12 ore. Dupa aceasta semintele sunt uscate bine si sunt cultivate ca si cele de varza, la temperatura de 24-28 ° C cu umiditate constanta, ele dau colti dupa 7-9 zile.
Vinete si ardei
Pregatirea semantei acestor doua culturi iubitoare de caldura are specificul sau. Pentru 24 de ore semintele sunt lasate in apa la temperatura camerei. Apoi sunt puse in pungi de tifon care sunt umectate cu solutie de ingrasaminte minerale si microelemente, se tin intr-un loc cald si umed pina la aparitia coltilor (inaltimea coltilor nu trebuie sa fie mai mare decat diametrul semintei). Semintele incoltite se pun in frigider pentru 1-2 zile pentru calire. Ele se cultiva ca si semintele de varza si ceapa.
Indata dupa aparitia coltilor sistemul radicular incepe intensiv sa creasca, de aceea este de dorit ca la 5-7 zi sa scadem temperatura termorezistentelor pana la 12-15 ° C, si celor iubitoare de caldura pana la 15-18 ° C.
Plantele tinere au nevoie de lumina foarte intensa. Deficienta acesteia cu un exces de caldura si umiditate, provoaca rasaduri efeminare (rare), din care este putin probabil sa creasca o recolta buna. Prin urmare primele 5-7 zile la scaderea temperaturii, plantele trebuie iluminate diurn. Un element foarte important este rasadirea.
Rasadul se cultiva cand are 1-2 frunze adevarate, selectand numai exemplarele puternice si sanatoase. Dupa rasadire plantele sunt umbrite.
La fel de important este controlul temperaturii. Pentru varza si ceapa temperatura optimala, ziua este de 17-22 ° C, noaptea 3-12 ° C. Pentru ardei, rosii si vinete temperatura aerului ziua, este de dorit sa se mentina mai sus de 25 ° C. S-a descoperit ca plantele mai bine cresc si se dezvolta in perioada de rasadire daca sunt mutate de cateva ori, marind treptat suprafata de hranire a sistemului radicular si cel fasciculant.
La ardei si vinete dupa aparitia celei de a 4 frunza adevarata incep sa apara boboci de flori, si cu cat este mai mare suprafata de frunzis cu atat mai repede decurge acest proces. In acest timp plantele sunt foarte sensibile la insuficienta de apa si fosfor in pamant, de aceea ele trebuie la timp udate si hranite cu ingrasaminte fosfatice.
Rosiile, ardeii si vinetele sunt plante de zi scurta. Pentru o crestere si dezvoltare adecvata ele au nevoie de o perioada diurna de 12 ore, dar lumina trebuie sa fie intensiva, de aceea ele trebuie iluminate si umbrite.
Sursa: Agrobiznes.md
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.86 din 11 voturiUltima ora