Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce culturi se pot infiinta in gradinile de legume pe parcursul lunii martie

ce-culturi-se-pot-infiinta-in-gradinile-de-legume-pe-parcursul-lunii-martie

Plantele tinere au nevoie de lumina foarte intensa. Deficienta acesteia cu un exces de caldura si umiditate, provoaca rasaduri rare, din care este putin probabil sa creasca o recolta buna. Prin urmare primele 5-7 zile la scaderea temperaturii, plantele trebuie iluminate diurn. Un element foarte important este rasadirea.


Pe parcursul lunii mertie se infiinteaza cele mai multe culturi de material saditor, cel mai important sfat fiind acela ca semintele sa fie pregatite in prealabil in mod corespunzator, dupa ce a ufost procurate de la furnizori autorizati
 
Varza
Inainte de cultivare semanta nu trebuie incoltita sau calita. Pentru semanat se iau recipiente mici umplute in prealabil cu pamant umed, afanat si usor presat. Semintele sunt distribuite uniform pe suprafata pamantului apoi sunt acoperite cu un strat de pamint umed de 1,5 cm. Recipientul este acoperit pentru a mentine umiditatea si pentru a accelera incoltirea. La temperatura de 24-28 ° C coltii apar la a 3-4 zi.
 
Ceapa

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Semanta cepei incolteste mai tarziu decat semanta de varza. Inainte de semanat nu este de prisos ca ele sa fie spalate in apa c timp de 3-4 ore, iar apoi clatite intr-o solutie cu microelemente timp de 12 ore. Dupa aceasta semintele sunt uscate bine si sunt cultivate ca si cele de varza, la temperatura de 24-28 ° C cu umiditate constanta, ele dau colti dupa 7-9 zile.
 
Vinete si ardei
Pregatirea semantei acestor doua culturi iubitoare de caldura are specificul sau. Pentru 24 de ore semintele sunt lasate in apa la temperatura camerei. Apoi sunt puse in pungi de tifon care sunt umectate cu solutie de ingrasaminte minerale si microelemente, se tin intr-un loc cald si umed pina la aparitia coltilor (inaltimea coltilor nu trebuie sa fie mai mare decat diametrul semintei). Semintele incoltite se pun in frigider pentru 1-2 zile pentru calire. Ele se cultiva ca si semintele de varza si ceapa.
 
Indata dupa aparitia coltilor sistemul radicular incepe intensiv sa creasca, de aceea este de dorit ca la 5-7 zi sa scadem temperatura termorezistentelor pana la 12-15 ° C, si celor iubitoare de caldura pana la 15-18 ° C.
 
Plantele tinere au nevoie de lumina foarte intensa. Deficienta acesteia cu un exces de caldura si umiditate, provoaca rasaduri efeminare (rare), din care este putin probabil sa creasca o recolta buna. Prin urmare primele 5-7 zile la scaderea temperaturii, plantele trebuie iluminate diurn. Un element foarte important este rasadirea.
 
Rasadul se cultiva cand are 1-2 frunze adevarate, selectand numai exemplarele puternice si sanatoase. Dupa rasadire plantele sunt umbrite.
 
La fel de important este controlul temperaturii. Pentru varza si ceapa temperatura optimala, ziua este de 17-22 ° C, noaptea 3-12 ° C. Pentru ardei, rosii si vinete temperatura aerului ziua, este de dorit sa se mentina mai sus de 25 ° C. S-a descoperit ca plantele mai bine cresc si se dezvolta in perioada de rasadire daca sunt mutate de cateva ori, marind treptat suprafata de hranire a sistemului radicular si cel fasciculant.
 
La ardei si vinete dupa aparitia celei de a 4 frunza adevarata incep sa apara boboci de flori, si cu cat este mai mare suprafata de frunzis cu atat mai repede decurge acest proces. In acest timp plantele sunt foarte sensibile la insuficienta de apa si fosfor in pamant, de aceea ele trebuie la timp udate si hranite cu ingrasaminte fosfatice.
Rosiile, ardeii si vinetele sunt plante de zi scurta. Pentru o crestere si dezvoltare adecvata ele au nevoie de o perioada diurna de 12 ore, dar lumina trebuie sa fie intensiva, de aceea ele trebuie iluminate si umbrite.
 
Sursa: Agrobiznes.md

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.86 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016