Publicat in: Gradina de legume
Ce culturi se pot infiinta in gradinile de legume pe parcursul lunii martie
Plantele tinere au nevoie de lumina foarte intensa. Deficienta acesteia cu un exces de caldura si umiditate, provoaca rasaduri rare, din care este putin probabil sa creasca o recolta buna. Prin urmare primele 5-7 zile la scaderea temperaturii, plantele trebuie iluminate diurn. Un element foarte important este rasadirea.
Pe parcursul lunii mertie se infiinteaza cele mai multe culturi de material saditor, cel mai important sfat fiind acela ca semintele sa fie pregatite in prealabil in mod corespunzator, dupa ce a ufost procurate de la furnizori autorizati
 
Varza
Inainte de cultivare semanta nu trebuie incoltita sau calita. Pentru semanat se iau recipiente mici umplute in prealabil cu pamant umed, afanat si usor presat. Semintele sunt distribuite uniform pe suprafata pamantului apoi sunt acoperite cu un strat de pamint umed de 1,5 cm. Recipientul este acoperit pentru a mentine umiditatea si pentru a accelera incoltirea. La temperatura de 24-28 ° C coltii apar la a 3-4 zi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ceapa
Semanta cepei incolteste mai tarziu decat semanta de varza. Inainte de semanat nu este de prisos ca ele sa fie spalate in apa c timp de 3-4 ore, iar apoi clatite intr-o solutie cu microelemente timp de 12 ore. Dupa aceasta semintele sunt uscate bine si sunt cultivate ca si cele de varza, la temperatura de 24-28 ° C cu umiditate constanta, ele dau colti dupa 7-9 zile.
 
Vinete si ardei
Pregatirea semantei acestor doua culturi iubitoare de caldura are specificul sau. Pentru 24 de ore semintele sunt lasate in apa la temperatura camerei. Apoi sunt puse in pungi de tifon care sunt umectate cu solutie de ingrasaminte minerale si microelemente, se tin intr-un loc cald si umed pina la aparitia coltilor (inaltimea coltilor nu trebuie sa fie mai mare decat diametrul semintei). Semintele incoltite se pun in frigider pentru 1-2 zile pentru calire. Ele se cultiva ca si semintele de varza si ceapa.
 
Indata dupa aparitia coltilor sistemul radicular incepe intensiv sa creasca, de aceea este de dorit ca la 5-7 zi sa scadem temperatura termorezistentelor pana la 12-15 ° C, si celor iubitoare de caldura pana la 15-18 ° C.
 
Plantele tinere au nevoie de lumina foarte intensa. Deficienta acesteia cu un exces de caldura si umiditate, provoaca rasaduri efeminare (rare), din care este putin probabil sa creasca o recolta buna. Prin urmare primele 5-7 zile la scaderea temperaturii, plantele trebuie iluminate diurn. Un element foarte important este rasadirea.
 
Rasadul se cultiva cand are 1-2 frunze adevarate, selectand numai exemplarele puternice si sanatoase. Dupa rasadire plantele sunt umbrite.
 
La fel de important este controlul temperaturii. Pentru varza si ceapa temperatura optimala, ziua este de 17-22 ° C, noaptea 3-12 ° C. Pentru ardei, rosii si vinete temperatura aerului ziua, este de dorit sa se mentina mai sus de 25 ° C. S-a descoperit ca plantele mai bine cresc si se dezvolta in perioada de rasadire daca sunt mutate de cateva ori, marind treptat suprafata de hranire a sistemului radicular si cel fasciculant.
 
La ardei si vinete dupa aparitia celei de a 4 frunza adevarata incep sa apara boboci de flori, si cu cat este mai mare suprafata de frunzis cu atat mai repede decurge acest proces. In acest timp plantele sunt foarte sensibile la insuficienta de apa si fosfor in pamant, de aceea ele trebuie la timp udate si hranite cu ingrasaminte fosfatice.
Rosiile, ardeii si vinetele sunt plante de zi scurta. Pentru o crestere si dezvoltare adecvata ele au nevoie de o perioada diurna de 12 ore, dar lumina trebuie sa fie intensiva, de aceea ele trebuie iluminate si umbrite.
 
Sursa: Agrobiznes.md

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.86 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

MADR intervine in scandalul pesticidelor din legume si fructe
MADR intervine in scandalul pesticidelor din legume si fructe
"Conform art. 100 din Regulamentul (UE) 2017/625 privind controalele oficiale si alte...
Plantarea semintelor de cartofi mov
Plantarea semintelor de cartofi mov
Aceste specialitati de cartofi sunt diponibile in soiuri care au coaja mov si interiorul alb sau...
5 arbusti pe care ii poti planta din seminte sau samburi
5 arbusti pe care ii poti planta din seminte sau samburi
Sa nu uitam si de faptul ca ingrijirea plantelor sau a copacilor poate fi un hobby excelent si in...
Cum poti avea propria sera de legume chiar pe balcon
Cum poti avea propria sera de legume chiar pe balcon
Cu putina imaginatie, balconul de la bloc poate fi transformat intr-o gradina sau o sera in care...

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton