Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 lucruri care iti pot distruge gradina si cum sa le eviti

6-lucruri-care-iti-pot-distruge-gradina-si-cum-sa-le-eviti

Iarna se apropie, iar temperaturile scazute, stratul gros de zapada si viscolul reprezinta adevarate pericole pentru fiecare gradina care nu a fost pusa la punct asa cum trebuie. Acesta este unul dintre momentele din an care pot da peste cap toate planurile pentru sezonul urmator. Fiecare gospodarie necesita multa atentie, pentru ca altfel munca depusa intr-un an se poate anula in cateva luni reci de iarna.


Iata 6 lucruri care iti pot distruge gradina inainte de venirea iernii:


1. Nu strangi uscaturile din gradina

Luna noiembrie e luna in care fiecare gospodar trebuie sa stranga uscaturile din gradina si din curtea sa. Scapa de frunzele si crengile uscate care au cazut pe plantele din gradina, pana nu se transforma in cele mai mari daunatoare din curtea ta. Strange frunzele, aduna-le si transforma-le intr-un compost pe care sa-l folosesti la radacinile pomilor fructiferi, ca sa nu inghete peste iarna. Pentru un proces rapid si eficient al acestui compost, foloseste tocatoare de crengi, extrem de utile, care te vor ajuta sa scapi rapid chiar si de cele mai incomode crengi uscate.


2. Ai uitat sa protejezi plantele

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In aceasta perioada, pentru ca temperaturile scad considerabil, plantele intra intr-un repaus vegetativ, in care nu mai cresc. In aceasta perioada, plantele au nevoie de interventia noastra, pentru a putea supravietui. Plantele cu bulbi trebuie scoase din pamant inainte de a da primul inghet si depozitate intr-un loc cald, uscat si aerisit, urmand sa fie verificate in fiecare luna, dupa anumite semne, de mucegai. Plantele perene pot fi mutate in casa, in ghivece, pana trec temperaturile minime din iarna, pentru ca apoi sa fie aduse din nou in gradina gospodariei.


3. Nu ai folosit ingrasamant

Dupa ce plantele au intrat in perioada de stagnare, iar gradina a fost curatata de uscaturi, e important ca pamantul sa fie acoperit cu un strat substantial de ingrasamant. Astfel, solul va fi mentinut la o temperatura constanta, ca sa poata proteja plantele de la inghet pe timpul iernii.


4. Pomii nu au fost stropiti

Daca ai in gradina conifere si pomi fructiferi, nu uita sa ii stropesti. E obligatoriu ca, in ultimele doua luni din toamna, acestia sa fie stropiti de cate doua ori pe luna, pentru ca odata cu venirea iernii sa fie stropiti o data pe luna. Ai grija ca in sezonul rece sa aplici solutii speciale, uleioase, care nu ingheata, altfel vei putea avea probleme cu ciuperci si boli aparute din cauza umezelii. Luna noiembrie este un moment excelent din an in care sa plantezi si alti pomi fructiferi, daca mai ai loc in gradina ta.


5. Nu ai tuns florile

Daca ai trandafiri in gradina, acestia trebuie tunsi, insa cu mare grija. Tunsi prea scurt, pot sa inghete la varfuri, iar in primavara s-ar putea sa te trezesti fara ei. Poti folosi frunze cu care sa ii imbraci la baza, iar ele vor deveni un ingrasamant natural excelent.


6. Ai neglijat gazonul

Pentru cei care folosesc gazon artificial, iarna nu reprezinta nicio problema. Daca esti unul dintre cei multi care au ramas la gazonul natural, dupa ce ai strans toate frunzele din curte, inainte sa folosesti ingrasamant, nu uita sa tunzi iarba.


Fiecare gradina necesita un volum de munca, dar poate aduce beneficii extraordinare gospodariei tale. Asa cum ai grija de ea inainte de venirea iernii, asa te vei bucura de magia unei curti bogate si inflorite, in primavara.


Care sunt trucurile pe care tu le folosesti ca sa-ti protejezi gradina, pentru venirea iernii?


Sursa foto: Shutterstock / Copyright Firma V
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016