
Plante in bucatarie, pastarnac, cum poti obtine plante din resturi din bucatarie. Plante din cotoare de radacinoase!
Te-ai gândit câte gunoaie se adună la bucătărie? Nu mă refer la sticle de plastic, borcane, capace de bere şi alte lucruri care se pot recicla. Este vorba de resturile ce rămân atunci când faci mâncare: cotoare de morcovi, păstârnac, ţelină şi alte rădăcinoase.
Dacă legumele au fost proaspete, sunt şanse mari ca din fiecare cotor să poţi obţine o plantă nouă, care va creşte mult mai rapid decât una răsărită din sămânţă. Asta din pricină că lăstarii vor răsări din regiunea coletului (vârful cotorului).
Acolo, în porţiunea rămasă din rădăcină, se găsesc suficiente substanţe hrănitoare care să ajute noua plăntuţă să se dezvolte suficient de rapid încât, dintr-un cotor de păstârnac, într-o săptămână vei avea o plantă în toată puterea cuvântului, gata să fie mutată în ghiveci sau în grădină.
Domnul păstârnac de mai jos a fost obţinut de soţia mea şi încă aşteptăm să îi crească rădăcinuţele, să îl mutăm în grădină. Acelaşi lucru se poate face şi cu ţelină, morcov, pătrunjel sau chiar ghimbir. Că veni vorba, domnului ghimbir îi voi dedica un articol lung, săptămâna viitoare. Îl mai aşteptăm puţin să crească, e cam mofturos.
Dacă legumele au fost proaspete, sunt şanse mari ca din fiecare cotor să poţi obţine o plantă nouă, care va creşte mult mai rapid decât una răsărită din sămânţă. Asta din pricină că lăstarii vor răsări din regiunea coletului (vârful cotorului).
Acolo, în porţiunea rămasă din rădăcină, se găsesc suficiente substanţe hrănitoare care să ajute noua plăntuţă să se dezvolte suficient de rapid încât, dintr-un cotor de păstârnac, într-o săptămână vei avea o plantă în toată puterea cuvântului, gata să fie mutată în ghiveci sau în grădină.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Domnul păstârnac de mai jos a fost obţinut de soţia mea şi încă aşteptăm să îi crească rădăcinuţele, să îl mutăm în grădină. Acelaşi lucru se poate face şi cu ţelină, morcov, pătrunjel sau chiar ghimbir. Că veni vorba, domnului ghimbir îi voi dedica un articol lung, săptămâna viitoare. Îl mai aşteptăm puţin să crească, e cam mofturos.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News