Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Istoria legumelor: Vânăta - toamne dulci şi aromate
VANATA - CULTIVAREA VINETELOR, ISTORIA VINETEI, VINETE UMPLUTE, MANCARE CU VINETE, retete vinete in bucatarie. Unde a aparut vanata, de cand gatesc romanii vinete?
Alături de roşii sau ardei, vinetele sunt nelipsite de pe masa românilor, sub formă de salată, vara, sau gătite în mâncăruri cu iz oriental, mai spre toamnă. Cum ar fi o zi toridă de august fără o salată de vinete amestecată din belşug cu maioneză, scoasă proaspătă şi rece din frigider?
Şi parcă nici toamna la noi nu ar mai fi atât de caldă în lipsa borcănelelor cu zacuscă în care, la loc de cinste, vinetele aşteaptă cuminţi la un loc cu roşiile, gogoşarii şi ceapa.
Răspândită de arabi
În Europa occidentală vânăta s-a răspândit prin Gibraltar, în regiunile cucerite de arabi. Printre reţetele celebre rămase de atunci în istoria culinară a Spaniei se află „Firigolla”, o salată de legume coapte - vinete, roşii şi ardei, sau „Ensalada Murciana”.
Vinete umplute – leşină imamul după ele
Într-adevăr, vânăta înghite mult ulei, oricum ai da-o. Iar la Imam Baialdî se pune de măsline, nu de floarea-soarelui. Totul începe cu două-trei vinete mai groase, care se spală şi se crestează pe lungime, în patru. Aşa se sărează şi se clocotesc, apoi se lasă să se scurgă. După ce a ieşit toată zeama amară din ele, se umplu cu un amestec de legume călite într-o ceaşcă de ulei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
În principiu, în umplutură este vorba de roşii şi ardei, asezonate cu usturoi şi frunze de ţelină sau pătrunjel. Ca variaţiuni pe aceeaşi temă, se mai poate pune ceapă, rădăcină de ţelină, morcov sau varză, cu toate tăiate cât mai mărunt şi trase la tigaie.
După ce s-au umplut vinetele cu amestecul de legume, se pun în tavă, se stropesc cu ulei, se mai adaugă ceva felii subţiri de roşii şi se dau la cuptor jumătate de oră.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura