Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Accesul fermierilor la scheme de plati directe, simplificat prin lege

accesul-fermierilor-la-scheme-de-plati-directe-simplificat-prin-lege

Seful statului a promulgat proiectul prin care accesul fermierilor la scheme de plati directe este simplificat prin lege.


Legea promulgata de seful statului are ca obiect de reglementare modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.3/2015, in scopul simplificarii modului de accesare a schemelor de plati directe pentru fermieri, prin reducerea unor documente care dovedesc 3 respectarea anumitor criterii de eligibilitate/conditii specifice unor masuri delegate de dezvoltare rurala pe care fermierii trebuie sa le anexeze la cererea unica de plata si care sunt emise de institutii/organisme responsabile. Potrivit propunerii, aceste documente vor fi solicitate institutiilor/organismelor responsabile sau preluate direct de catre APIA din sistemele informatice ale acestora, acolo unde sunt disponibile.
 
"Pentru a beneficia de platile directe, fermierii trebuie sa prezinte la depunerea cererii unice de plata sau a modificarilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc ca terenul agricol, inclusiv zonele de interes ecologic, se afla la dispozitia lor, cu exceptia adeverintelor conform inscrisurilor din registrul agricol sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civila a unitatilor administrativ-teritoriale, daca este cazul. Documentele care fac dovada ca terenul agricol se afla la dispozitia fermierului trebuie sa fie incheiate inaintea depunerii cererii unice de plata si trebuie sa fie valabile la data depunerii cererii", arata actul normativ. 
 
Totodata, fermierii persoane fizice vor depune o declaratie pe proprie raspundere ca isi lucreaza terenul agricol si ca detin documente doveditoare. „Primariile pe raza carora se afla terenurile agricole sunt obligate sa elibereze adeverintele conform inscrisurilor din registrul agricol la solicitarea APIA, cu consimtamantul scris prealabil al fermierului", conform legii promulgate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, "documentele ce dovedesc respectarea anumitor criterii de eligibilitate/conditii specifice masurilor delegate sunt furnizate, la solicitarea APIA, de catre institutiile/organismele responsabile cu emiterea/atestarea acestora”.
 
"Odata cu intrarea in vigoare a acestei legi, fermierii nu vor mai fi pusi pe drumuri. Stiu ca, pentru multi, era un adevarat stres sa solicite acte din diverse locuri pentru a completa dosarul. De acum, lucrurile se vor desfasura ca in orice tara civilizata, unde institutiile comunica intre ele pentru a rezolva problemele cetatenilor. De asemenea, nu mai sunt la mana primarilor care folosesc eliberarea acestor documente ca santaj electoral", a explicat Daniel Constantin, vicepresedinte al PNL.
 
Datorita noii legi, fermierii vor depune la APIA numai cererea de plata si, daca este cazul, documente care nu sunt emise de terti, mai arata comunicatul de presa.
 
Documentele emise de terti, cum ar fi extrasul din Registrul Agricol, extrasul din Registrul National al Exploatatiilor, extrasul din Registrul de Rasa sau extrasul ONRC, nu vor mai fi solicitate fermierilor. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016