Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aeronavele ajuta la activitatea de stimulare a precipitatiilor

aeronavele-ajuta-la-activitatea-de-stimulare-a-precipitatiilor

In zonele cu risc de seceta se va demara o noua etapa a activitatii experimentale de crestere a precipitatiilor. De asemenea, aceasta actiune o sa fie efectuata cu ajutorul aviatiei de pe Aeroporturile din Craiova si Iasi, anunta Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


"Programul pentru cresterea/uniformizarea precipitatiilor in regiunile Banat, vestul Olteniei, sud-estul si nord-nord-estul Romaniei" se va desfasura in perioada 26 aprilie - 15 mai 2022. 
 
Schimabarile climatice se resimt in Romania, avand in vedere ca in unele zone cantitatile de grindina pun in pericol munca fermierilor, iar in altele cantitatile de precipitatii sunt scazute, lasand instalarea secetei. "Efectele schimbarilor climatice sunt din ce in ce mai evidente in Romania. Avem zone in care cantitatile de precipitatii sunt insuficiente si cauzeaza instalarea secetei, in timp ce in alte regiuni caderile de grindina pun in pericol munca fermierilor. Prin continuarea si extinderea programelor de combatere a fenomenelor meteo extreme ne propunem sa crestem suprafata agricola protejata. Aceste masuri, alaturi de programul de reabilitare si extindere a sistemului de irigatii si cel privind modernizarea sistemului de desecare, sunt menite sa ofere fermierilor conditii cat mai bune pentru a continua sa obtina productii la un nivel ridicat", a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.
 
In functie de conditiile meteo, activitatile de crestere a precipitatiilor se vor desfasura pe Aeroportul International Craiova si pe Aeroportul International Iasi. Actiunea programului are in vedere zonele cu potential agricol din judetele Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati. Regiunea Moldovei are alocata o suprafata de aproximativ 2 milioane ha. In zilele urmatoare se vizeaza regiunile Munteniei si Olteniei, unde zonele cu potential agricol sunt in judetele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj si Mehedinti. Suprafata alocata in aceste zone este de aproximativ 1,8 milioane ha. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Activitatile programului se realizeaza utilizand metoda aviatiei, unde interventiile active in atmosfera pentru stimularea precipitatiilor se vor efectua cu ajutorul tortelor pirotehnice si cartuselor ejectabile, ambele glaciogene si higroscopice.
 
Aeronavele folosite in acest experiment sunt de tipul Beechcraft King Air C90, ce sunt echipate si omologate pentru astfel de activitati, de interventii active in atmosfera. Acestea sunt dotate cu doua casete cu 96 de cartuse ejectabile pe caseta de tip - Loza 30 (cu iodura de argint -AgI sau clorura de calciu- CaCl2) impreuna cu alte doua sisteme acrosate pe aripi de torte pirotehnice neejectabile cu 36 de cartuse pe fiecare sistem, de tip Loza 150 (cu iodura de argint -AgI sau clorura de calciu- CaCl2). Aceste cartuse sunt utilizate in stimularea precipitatiilor din norii calzi si reci; acest lucru fiind in functie de conditiile meteorologice, conform MADR.
 
Datele despre evolutia vremeii sunt furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie, prin radarele de la Barnova si Craiova. Totodata, acestea deservesc cele doua areale de interes pentru experimentul prezent.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016