Alexe, Mediu: Padurile din parcurile nationale, protejate cu strictete
Costel Alexe, ministrul Mediului, sustine ca Guvernul Orban vrea ca toate padurile din parcurile nationale sa fie protejate cu strictete.
Alexe a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta in Parcul National Piatra Craiului, din judetul Brasov, ca in urma cu trei ani a introdus o initiativa legislativa pentru ca 75 la suta din suprafata parcurilor nationale sa fie in zona de protectie.
"Inainte sa ajung ministrul al Mediului, Apelor si Padurilor, in 2017, am introdus o initiativa legislativa impreuna cu mai multi colegi deputati pentru a ajunge in situatia in care 75 la suta din suprafata parcurilor nationale sa ajunga sa fie in zona de protectie. Din pacate, aceasta initiativa legislativa a luat aviz negativ de la Comisia de Mediu si Agricultura din Camera Deputatilor, camera decizionala, motivand faptul ca avem acest grad atins. Din pacate, argumentatia nu tine loc de matematica si nu este nimic mai fals”, a spus ministrul Mediului.
El a precizat ca, luni dimineata, a avut discutii cu presedintele Comisiei de mediu din Camera Deputatilor si i-a solicitat sa faca cerere catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si sa intoarca aceasta lege la Comisia de mediu si Comisia de agricultura din Camera Deputatilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Guvernul din care fac parte isi propune ca in perioada urmatoare in urma, evident, a analizei tuturor acestor suprafete de paduri care sunt prinse in parcurile nationale sa tindem spre 75% zona de protectie si evident padurile din parcurile nationale sa fie cuprinse doar in zona de stricta protectie T1 sau T2 unde sunt permise doar lucrari de conservare pentru a nu mai avea cazuri in care in padurile din parcurile nationale sa vedem o exploatare a materialului lemnos”, a explicat Costel Alexe.
El a mentionat ca in prezent in orice parc national aflat in zona de stricta protectie nu se opereaza nicio lucrare silvica, nicio taiere de arbori.
Ministrul Mediului a spus ca prin acea lege o suprafata de peste 70% din parcurile natinonale va intra in zona de stricta protectie.
"In momentul de fata, in parcurile nationale, in functie de clasificare T1, T2, T3, T4, astazi padurea poate fi exploatata. Ceea ce ne dorim noi prin aceasta lege este se ajungem la o suprafata considerabila, ce tinde spre 71% din suprafata, sa fie in T1, de stricta protectie, iar pentru cealalta suprafata de padure care nu intra in T1 sa intre in T2, unde se pot opera doar lucrari de conservare”, a spus Costel Alexe.
El a precizat ca din cele 318.000 de hectare din parcuri nationale, aproape 240.000 sunt acoperite de paduri.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>