Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alexe, Mediu: Padurile din parcurile nationale, protejate cu strictete

alexe-mediu-padurile-din-parcurile-nationale-protejate-cu-strictete

Costel Alexe, ministrul Mediului, sustine ca Guvernul Orban vrea ca toate padurile din parcurile nationale sa fie protejate cu strictete.


Alexe a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta in Parcul National Piatra Craiului, din judetul Brasov, ca in urma cu trei ani a introdus o initiativa legislativa pentru ca 75 la suta din suprafata parcurilor nationale sa fie in zona de protectie.
 
"Inainte sa ajung ministrul al Mediului, Apelor si Padurilor, in 2017, am introdus o initiativa legislativa impreuna cu mai multi colegi deputati pentru a ajunge in situatia in care 75 la suta din suprafata parcurilor nationale sa ajunga sa fie in zona de protectie. Din pacate, aceasta initiativa legislativa a luat aviz negativ de la Comisia de Mediu si Agricultura din Camera Deputatilor, camera decizionala, motivand faptul ca avem acest grad atins. Din pacate, argumentatia nu tine loc de matematica si nu este nimic mai fals”, a spus ministrul Mediului.
 
El a precizat ca, luni dimineata, a avut discutii cu presedintele Comisiei de mediu din Camera Deputatilor si i-a solicitat sa faca cerere catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si sa intoarca aceasta lege la Comisia de mediu si Comisia de agricultura din Camera Deputatilor. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Guvernul din care fac parte isi propune ca in perioada urmatoare in urma, evident, a analizei tuturor acestor suprafete de paduri care sunt prinse in parcurile nationale sa tindem spre 75% zona de protectie si evident padurile din parcurile nationale sa fie cuprinse doar in zona de stricta protectie T1 sau T2 unde sunt permise doar lucrari de conservare pentru a nu mai avea cazuri in care in padurile din parcurile nationale sa vedem o exploatare a materialului lemnos”, a explicat Costel Alexe. 
 
El a mentionat ca in prezent in orice parc national aflat in zona de stricta protectie nu se opereaza nicio lucrare silvica, nicio taiere de arbori. 
 
Ministrul Mediului a spus ca prin acea lege o suprafata de peste 70% din parcurile natinonale va intra in zona de stricta protectie. 
 
"In momentul de fata, in parcurile nationale, in functie de clasificare T1, T2, T3, T4, astazi padurea poate fi exploatata. Ceea ce ne dorim noi prin aceasta lege este se ajungem la o suprafata considerabila, ce tinde spre 71% din suprafata, sa fie in T1, de stricta protectie, iar pentru cealalta suprafata de padure care nu intra in T1 sa intre in T2, unde se pot opera doar lucrari de conservare”, a spus Costel Alexe. 
 
El a precizat ca din cele 318.000 de hectare din parcuri nationale, aproape 240.000 sunt acoperite de paduri. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016