Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Distributia de produse traditionale si sectorul vinului, eligibele pentru fonduri europene noi

distributia-de-produse-traditionale-si-sectorul-vinului-eligibele-pentru-fonduri-europene-noi

Ordonanta nr. 130 din 2020 a fost adoptata de Parlament, asadar distributia de produse traditionale si sectorul vinului devin eligibele pentru fonduri europene noi.


"Prin modificarile aduse Ordonantei se completeaza coduri CAEN ale sectoarelor economice afectate de actuala criza si se schimba grila de punctaj din Anexa 4 - Criteriile de selectie la finantare a proiectelor de investitii. Excluse initial de Guvern in textul Ordonantei din 6 august, domeniile producerii vinurilor si cel al distributiei traditionale de bunuri de larg consum, impreuna cu alte domenii economice, au devenit eligibile la finantare prin lege. Cele doua sectoare economice au o cifra de afaceri estimata la 5 miliarde de euro", sustin reprezentantii asociatiei intr-un comunicat.
 
Intr-un raspuns primit in 15 septembrie de la Comisia Europeana de Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania se subliniaza: "Reglementarile UE stabilesc reguli generale de eligibilitate pentru fonduri, in timp ce statele membre stabilesc alte reguli de eligibilitate in conformitate cu obiectivele strategice ale finantarii si normele nationale. Totusi, deoarece ajutorul acordat de stat pune beneficiarii sai intr-o pozitie favorabila fata de competitorii acestora (spre exemplu, oferirea de lichiditati financiare), statele membre trebuie sa se asigure ca, in baza puterii lor discretionare, selectia beneficiarilor ajutoarelor sa fie bazata pe criterii stabilite obiectiv, pentru a limita denaturarea competitiei din piata".
 
In acest context, Asociatia semnaleaza ca sectoarele vitivinicol si distributia traditionala de bunuri sunt furnizori ai HoReCa, fiind drastic afectate de caderea acestei piete, atat prin diminuarea vanzarilor, cat si prin retururile primite. In functie de profilul de business al distribuitorului si al producatorului de vinuri, scaderea cifrelor de afaceri a variat la nivelul lunilor martie - aprilie a.c. intre 30% si 120%, comparativ cu lunile similare ale anului precedent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"Fara sprijin financiar de la Guvern pentru mentinerea viabilitatii companiilor vom genera diminuarea profitabilitatii si somaj, cu impact major asupra incasarilor la bugetul de stat, povara financiara fiind atat asupra antreprenorilor, cat si asupra statului. Ordonanta de urgenta a fost publicata in 6 august, aprobarea schemei de sprijin financiar a fost primita de la Comisie ulterior, in 27 august. Aceasta cronologie ne determina sa credem ca, daca presedintele republicii va promulga rapid legea, Guvernul isi poate insusi imediat modificarile si sa lanseze masurile 'Capital de lucru' si 'Investitii' in cursul saptamanii viitoare, notificand in paralel Comisia Europeana", mai spun reprezentantii ACBR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016