Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene in 2023: Noile reguli care trebuie respectate

fonduri-europene-in-2023-noile-reguli-care-trebuie-respectate

Anul acesta liniile de finantare cu fonduri europene se vor deschide pentru mai multe categorii de fermieri, de la tinerii pana la fermierii mici si de la sectorul zootehnic pana la cel vegetal. Pentru a primi finantare, toti au de respectat noi reguli.


Pasii de baza constau in infiintarea unei firme, inregistrarea explotatiei la APIA pe acea firma si calcularea dimensiunii exploatatiei. In acest fel, fermierii vor stii exact la ce forma de sprijin se incadreaza. Dupa aceste momente, beneficiarii se triaza in functie de conditiile specifice din ghidurile solicitantului.
 
"Sunt niste pasi obligatorii de facut daca vrei sa accesezi fonduri europene: trebuie sa ai exploatatia inscrisa la APIA, sa fii minim persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala sau intreprindere familiala. 
 
Aceste conditii minime trebuie indeplinite. Sectoarele prioritare vor ramane in continuare cresterea vacilor de lapte si de carne, precum si legumicultura. (…) In legatura cu vechimea, sper sa fie luata in continuare din registrul agricol, nu din APIA, pentru micii fermieri", a precizat consultantul Ion Paunel pentru AgroTV.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Diferenta intre un proiect castigator si unul nefinantat se poate face si prin alte conditii. Printre acestea se numara vechimea, zona in care se afla ferma, rasele de animale si apartenenta la formele asociative. Toate acestea pot conduce la puncte suplimentare si pot propulsa un proiect spre finantare cu fonduri europene.
 
"Discutam foarte mult de proiectele din zona montana, asa vor fi prioritizate conform principiilor din PNS. O sa discutam de prioritizare pentru cresterea animalelor din rasele autohtone; se va lua in considerare vechimea de peste 5 ani de zile si, de asemenea, va fi incurajata si apartenenta la formele asociative. Deci cine nu indeplineste aceste criterii, trebuie sa se gandeasca de doua ori daca vrea sa depuna un proiect", a explicat consultantul Andra Popescu pentru AgroTV.
 
Dupa ce proiectul este aprobat, obligatiile fermierului continua. In conditiile in care un fermier este inclus pe lista beneficiarilor eligibili care vor fi finantati, acesta trebuie sa faca dovada posibilitatii de a asigura gradul de cofinanatare specificat in proiect. In acest sens, fermierul trebuie sa aiba deja banii respectivi sau trebuie sa ia un credit.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016