Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul privind interventiile aferente sectorului apicol se afla in transparenta decizionala

ordinul-privind-interventiile-aferente-sectorului-apicol-se-afla-in-transparenta-decizionala

Ordinul privind interventiile aferente sectorului apicol din cadrul Planului Strategic Politica Agricola Comuna 2023 - 2027 a fost postat in transparenta decizionala, a anuntat, intr-un comunicat de presa, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Sprijinul financiar acordat sectorului apicol prin intermediul interventiilor apicole pentru perioada 2023 - 2027 se asigura din bugetul alocat din Fondul European de Garantare Agricola si are o valoare de aproximativ 60,82 milioane de euro, respectiv 12,16 milioane de euro, alocare anuala. Din aceasta suma, 50% este contributia Uniunii Europene si 50% din partea Romaniei.
 
Termenul limita de depunere a cererii de plata si a documentelor care insotesc este data de 4 august, a ficarui an.
 
"Ca regula generala, cheltuielile aferente interventiilor apicole cuprinse in Planul strategic PAC 2023-2027 se realizeaza de catre solicitanti in perioada 1 ianuarie - 4 august, inclusiv, a fiecarui an de cerere. Prin exceptie, pentru anul 2023, cheltuielile aferente interventiilor apicole cuprinse in Planul Strategic PAC 2023-2027 se realizeaza de catre solicitanti in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a prezentului ordin si 4 august 2023, inclusiv", se arata in comunicatul citat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, MADR mentioneaza ca beneficiarii interventiilor apicole pot fi:
 
- apicultori
- persoane fizice si juridice
- persoane fizice autorizate
- intreprinderi individuale
- intreprinderi familiale
 
Aceste categorii trebuie constituite potrivit OUG nr. 44/2008. In plus, se mai adauga si:
 
- asociatii
- federatii
- cooperative agricole
- uniuni
 
Acestea trerbuie constituite din apicultori, conform legislatiei in vigoare, denumite in continuare forme asociative apicole legal constituite.
 
Formele asociative apicole legal constituite care acceseaza aceste interventii trebuie sa functioneze in conformitate cu legislatia nationala in vigoare la data depunerii cererii de plata.
 

Conditii de eligibilitate

 
In ceea ce priveste conditiile de eligiblitate generale, acestea sunt:
 
- detinerea de competente in domeniul apiculturii; 
 
- detinerea stupilor identificati de Agentia Nationala pentru Zootehnie (ANZ), conform Ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor; 
 
- detinerea si completarea carnetului de stupina cu toate activitatile desfasurate in cadrul stupinei (miscarea efectivului, efectuarea tratamentelor, deplasarile in pastoral) la data efectuarii acestora;
 
- achizitia de medicamente pentru tratarea varoozei si/sau nosemozei necesare intregului efectiv de familii de albine, atat cel detinut, cat si cel achizitionat, indiferent de interventia accesata
 
"Beneficiarii interventiilor apicole solicita direct sprijinul financiar, prin intermediul persoanei imputernicite notarial sau prin reprezentantul legal si depun cererea de plata la sediul centrelor judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti", noteaza sursa citata.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016