Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Un nou ordin privind Asigurarea recoltelor

madr-un-nou-ordin-privind-asigurarea-recoltelor

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat proiectul de Ordin privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, conditiile si modul de implementare a interventiei IS-V-03 "Asigurarea recoltelor", din Planul Strategic PAC 2023 - 2027.


Interventia IS-V-03 "Asigurarea recoltelor" se adreseaza producatorilor viticoli, care "vor putea sa-si creasca gradul de rezilienta a exploatatiilor viticole la impactul negativ al factorilor climatici, precum si in urma pierderilor provocate de animalele salbatice".
 
Asistenta financiara din partea Uniunii Europene pentru asigurarea recoltelor nu depaseste:
 
- 80 % din costul primelor de asigurare platite de producatori pentru a se asigura impotriva pierderilor cauzate de fenomene climatice nefavorabile care pot fi asimilate unor dezastre naturale;
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
- 50 % din costul primelor de asigurare platite de producatori pentru a se asigura impotriva:
 
* pierderilor mentionate la litera (a) si a pierderilor cauzate de alte fenomene climatice nefavorabile;
* pierderilor cauzate de animale, de boli ale plantelor sau de infestari cu daunatori.
 
De asemenea, pentru a beneficia de sprijin financiar in cadrul interventiei de asigurare a recoltelor, solicitantul - persoana fizica sau juridica trebuie sa depuna pana la data de 15 octombrie a fiecarui exercitiu financiar din perioada de programare 2024 - 2027 o cerere de plata insotita de documentele suport necesare. Aceasta trebuie depusa la centrele judetene ale APIA.
 
In plus, taxa pe valoarea adaugata aferenta cheltuielilor suportate de beneficiar nu este eligibila. Exceptie face cazul in care taxa respectiva nu poate fi recuperata in temeiul legislatiei in vigoare in materie de TVA.
 
Potrivit proiectului de ordin, cererile de plata vor fi admise la finantare avand in vedere sumele disponibile pentru aceasta interventie, pana la atingerea plafonului maxim anual. Toti solicitantii care indeplinesc conditiile de eligibilitate au dreptul la plata, in limita planului anual disponibil.
 
Conform documentului, APIA se va asigura ca plafonul bugetar anual al interventiei nu este depasit. Agentia va aplica un sistem de avertizare timpurie si de monitorizare in cazul cheltuielilor din FEGA si disponibilitatea angajarii fondurilor.
 
Puteti citi proiectul de ordin aici.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016