MADR: Un nou ordin privind Asigurarea recoltelor
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat proiectul de Ordin privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, conditiile si modul de implementare a interventiei IS-V-03 "Asigurarea recoltelor", din Planul Strategic PAC 2023 - 2027.
Interventia IS-V-03 "Asigurarea recoltelor" se adreseaza producatorilor viticoli, care "vor putea sa-si creasca gradul de rezilienta a exploatatiilor viticole la impactul negativ al factorilor climatici, precum si in urma pierderilor provocate de animalele salbatice".
Asistenta financiara din partea Uniunii Europene pentru asigurarea recoltelor nu depaseste:
- 80 % din costul primelor de asigurare platite de producatori pentru a se asigura impotriva pierderilor cauzate de fenomene climatice nefavorabile care pot fi asimilate unor dezastre naturale;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
- 50 % din costul primelor de asigurare platite de producatori pentru a se asigura impotriva:
* pierderilor mentionate la litera (a) si a pierderilor cauzate de alte fenomene climatice nefavorabile;
* pierderilor cauzate de animale, de boli ale plantelor sau de infestari cu daunatori.
De asemenea, pentru a beneficia de sprijin financiar in cadrul interventiei de asigurare a recoltelor, solicitantul - persoana fizica sau juridica trebuie sa depuna pana la data de 15 octombrie a fiecarui exercitiu financiar din perioada de programare 2024 - 2027 o cerere de plata insotita de documentele suport necesare. Aceasta trebuie depusa la centrele judetene ale APIA.
In plus, taxa pe valoarea adaugata aferenta cheltuielilor suportate de beneficiar nu este eligibila. Exceptie face cazul in care taxa respectiva nu poate fi recuperata in temeiul legislatiei in vigoare in materie de TVA.
Potrivit proiectului de ordin, cererile de plata vor fi admise la finantare avand in vedere sumele disponibile pentru aceasta interventie, pana la atingerea plafonului maxim anual. Toti solicitantii care indeplinesc conditiile de eligibilitate au dreptul la plata, in limita planului anual disponibil.
Conform documentului, APIA se va asigura ca plafonul bugetar anual al interventiei nu este depasit. Agentia va aplica un sistem de avertizare timpurie si de monitorizare in cazul cheltuielilor din FEGA si disponibilitatea angajarii fondurilor.
Puteti citi proiectul de ordin
aici.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>