Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
E oficial: Producatorii agricoli vor avea asigurat cel putin 40 la suta din spatiile comerciale din piete

Asa prevede noua Lege a Pietelor, promulgata recent, tot conform actului normativ, certificatele de producator vor fi inlocuite cu atestatul de producator si certificatul de comercializare.
Conform noii legi, certificatele de producator vor fi inlocuite cu atestatul de producator si carnetul de comercializare a produselor, iar spatiile minime din piete alocate producatorilor agricoli vor creste la 40 la suta.
Comercializarea productiei din ferme se va face numai pe baza noilor certificate, nu pe borderou de achizitie, ceea ce inseamna ca vor avea acces in piete producatorii adevarati si mai putin intermediarii, ceea ce nu se intampla pana acum.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Potrivit secretarului de stat in MADR, Daniel Botanoiu, producatorii agricoli trebuie sa-si ridice noile atestate de producator de la primarie, insa acestea vor fi avizate si de asociatiile fermierilor din zona.
„Certificatul de producator se inlocuieste cu un atestat de producator si nu mai este aprobat doar de primarie, ci si de asociatiile fermierilor din zona. Astfel, consumatorii au certitudinea ca produsele pe care le cumpara din piete provin direct de la producatori si sunt certificate, adica se cunoaste trasabilitatea lor. Aceasta lege este asteptata de mult timp de adevaratii producatori agricoli, care doresc sa isi valorifice productia in pietele agroalimentare din Romania”, a precizat Botanoiu.
Legea pietelor a fost initiata inca de anul trecut de Ministerul Agriculturii si a trecut de Parlament la inceputul lunii octombrie din acest an, primind si girul final al presedintelui.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Schimbari legislative pentru apicultorii care primesc ajutor prin PNA
- » Fonduri europene 2022: Sprijin pentru investitii in procesarea produselor agricole
- » UPDATE: Maltratarea animalelor se va pedepsi cu inchisoare de 7 ani, incepand de joi
- » Lege promulgata: Salariul de baza minim brut in agricultura a fost stabilit la 3.000 lei lunar
- » Anunt important: adeverinta APIA de la primarii NU trebuie conditionata de plata impozitelor!
Idei de afaceri in agricultura