Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a aprobat infiintarea Politiei Animalelor

guvernul-a-aprobat-infiintarea-politiei-animalelor

Noua structura va functiona in subordinea ANSVSA si va avea un numar de 5.419 angajati.


In sedinta de azi a guvernului a fost aprobata, hotararea ce prevede infiintarea, la nivelul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a unei structuri denumite „Politia sanitar-veterinara a animalelor”. Politia Animalelor ar urma sa se ocupe de controlul tuturor locurilor unde sunt tinute animale, de la ferme, la pet shop-uri, incluzand gradini zoologice, circuri si adaposturi, precum si locuintele unor detinatori, alaturi de transporturile de animale.
 
Astfel, prin Hotararea aprobata de Executiv, care vizeaza modificarea HG 1415/2009 privind organizarea si functionarea ANSVSA si a unitatilor din subordinea acesteia se mentioneaza ca Autoritatea se afla in coordonarea Ministrului Agriculturii. Totodata, Executivul a reiterat ca numarul total de posturi este de 5.419.
 
Poliţia Animalelor va intra in structura Autoriaţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor care va verifica detinatorii de animale si ii va sanctiona pe cei care nu le hranesc sau le maltrateaza, prin adoptarea unei hotarari de Guvern. La nivel judetean, fiecare directie ar urma sa aiba doi-trei angajaţi cu atributii de protectie a animalelor.
 
Directia Politia Animalelor este prevazuta in noua organigrama a ANSVSA, ce trebuie aprobata prin hotarare de Guvern.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Poliţia Animalelor ar urma sa se ocupe de controlul tuturor locurilor unde sunt tinute animale, de la ferme, la pet shop-uri, incluzand gradini zoologice, circuri si adaposturi, precum si locuintele unor detinatori, alaturi de transporturile de animale.
 
Poliţia Animalelor va raspunde la sesizari, va merge in control si va aplica sanctiuni contraventionale principale – amenzi, şi complementare – confiscarea animalelor, cand va constata incalcarea legislatiei privind protectia animalelor.
 
In cazul in care se impune confiscarea, va fi nevoie de adaposturi pentru animalele mari. In acest sens, reprezentanţii ANSVSA discuta cu reprezentantii consiliilor judetene sa infiinteze in fiecare judet un adapost cu cel putin 15 locuri pentru animale mari. Chiar si ONG-urile s-ar putea implica in rezolvarea acestei probleme.
 
Transportul animalelor in bune conditii va fi un alt aspect verificat de Politia Animalelor, intrucat si aici se inregistreaza abuzuri, cel mai cunoscut caz fiind cel al cailor de la Letea care erau dusi la abator in mai 201, fiind inghesuite zeci de animale intr-un camion fara respectarea regulilor privind hrana si adapatul.
 
Politia Animalelor ar urma sa aplice Legea de privind protectia animalelor), Legea privind cainii fara stapan,precum si Regulamentul nr. 1/2005 privind protectia animalelor in timpul transportului.
 
In cazul constatarii unor fapte de natura penala, aceasta structura va sesiza Politia Romana, in cadrul unui protocol cu Ministerul Afacerilor Interne la care se lucreaza in prezent.
 
Ca directie, Politia Animalelor ar urma sa aiba 15 angajaţi, in afara directorului. De asemenea, fiecare directie judeteana a ANSVSA ar trebui sa aiba cate doi – trei angajaţi cu aceleasi atribuţii privind protectia animalelor.
 
Politia Animalelor nu va avea atributii noi fata de cele pe care le are in prezent ANSVSA in ceea ce priveste bunastarea animalelor, dar va functiona ca o structura specializata pentru protejarea acestora.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016