Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a aprobat o noua schema de plati in agricultura: Platile Nationale Tranzitorii

guvernul-a-aprobat-o-noua-schema-de-plati-in-agricultura-platile-nationale-tranzitorii

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de marti, OUG privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare, care se acorda in agricultura incepand cu anul 2007, si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura.


Actul normativ reglementeaza o noua schema de plata, respectiv schema de ajutoare nationale tranzitorii, conditiile de acordare ale acestora fiind similare celor autorizate pentru acordarea platilor nationale directe complementare aferente anului 2013.

De asemenea, modul de implementare, conditiile specifice, criteriile de eligibilitate si termenii de referinta pentru aplicarea schemelor de ajutoare nationale tranzitorii se aplica in mod corespunzator cu cele prevazute pentru platile nationale directe complementare aferente anului 2013.

Platile Nationale Tranzitorii sunt rezultatul negocierilor purtate la nivelul Comisiei Europene de ministrul Daniel Constantin si vor fi acordate pe toata perioada de programare 2014 – 2020, fiind un sprijin de la bugetul de stat care suplimenteaza subventiile platite din fondurile europene. Astfel, se creeaza posibilitatea ca fermierii romani sa primeasca un ajutor financiar comparabil cu cel din alte state europene.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului mai cuprinde clarificarea conditiei privind normele de eco-conditionalitate, responsabilitatea privind valabilitatea si legalitatea documentelor care dovedesc dreptul de folosinta si utilizarea terenului agricol revenind fermierului/autoritatii emitente.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Actul normativ prevede ca recuperarea sumelor necuvenite acordate sub forma de sprijin din fondurile europene si/sau din fondurile publice nationale aferente acestora se realizeaza cu aplicarea accesoriilor calculate conform prevederilor OUG nr.66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016