Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hotarare MADR: Fermierii vor primi 176,80 euro/ha

hotarare-madr-fermierii-vor-primi-17680-euroha

Pe site-ul oficial, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat in dezbatere publica un proiect de hotarare de Guvern. Prin acesta, fermierilor li se va acorda un ajutor exceptional de 176,80 euro/ha, maxim 35.000 euro/fermier.


Fermierii vor putea beneficia de ajutoare exceptionale pentru cheltuielile angajate cu achizitia de resurse materiale, produse fertilizate, produse de protectie a plantelor si motorina, necesare acestui an.
 
Suprafetele vizate sunt cele cu plantatii pomicole pe rod cu arbusti fructiferi si plantatiile viticole pe rod cu struguri de vin. De asemenea, acestea trebuie sa aiba in vedere realizarea obiectivelor de utilizare a resurselor, gestionarea nutrientilor si aplicarea metodelor de productie potrivite mediului si climei, conform proiectului de act normativ.
 
"Grantul financiar reprezinta suma care se acorda pentru sustinerea unor cheltuieli angajate in perioada 24 februarie 2022 - 12 august 2022 pentru achizitia de resurse materiale respectiv de produse fertilizante si/sau produse de protectie a plantelor si/sau motorina, necesare  in anul 2022 activitatilor pe suprafetele cu plantatii pomicole pe rod si/sau cu arbusti fructiferi si/sau cu plantatii viticole pe rod cu struguri pentru vin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Schema se aplica pe intreg teritoriul Romaniei, pentru producatorii agricoli care utilizeaza suprafete cu plantatii pomicole pe rod si/sau cu arbusti fructiferi si/sau cu plantatii  viticole pe rod cu struguri pentru vin, potrivit cererii unice de plata 2022, de minim 0,1 ha  inclusiv si maxim 200 ha inclusiv indiferent daca suprafata declarata in cererea unica de plata  2022 este mai mare de 200 ha si achizitioneaza resursele materiale necesare", se precizeaza in proiect.
 
Platile se vor efectua pana la data de 30 septembrie 2022. Beneficiarii au de indeplinit urmatoarele conditii:
 
- sa solicite ajutorul exceptional prevazut de prezenta hotarare
 
- sa fie inregistrati in evidentele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu cererea unica de plata 2022 cu suprafete declarate de teren cu plantatii pomicole pe rod si/sau cu arbusti fructiferi si/sau cu plantatii viticole pe rod cu struguri pentru vin, prevazute la codurile mentionate in anexa nr. 1; suprafetele declarate se incadreaza in intervalul de la minim 0,1 ha inclusiv, pana la maxim 200 ha inclusiv chiar daca suprafetele declarate in cererea unica de plata 2022 sunt mai mari de 200 ha
 
- sa achizitioneze resurse materiale pe baza de documente justificative, precum documente fiscale respectiv factura, bon fiscal, din care sa rezulte datele de identificare ale solicitantului respectiv nume si prenume/denumire, in perioada 24 februarie 2022 - 12 august 2022
 
- sa mentina suprafata aferenta culturilor pentru care beneficiaza de ajutor exceptional, in anul de cerere 2023
 
Ulterior, fermierii care indeplinesc conditiile de eligibilitate trebuie sa depuna la centrele locale, unde au depus cererea unica de plata 2022, o cerere de solicitare a ajutorului exceptional alaturi de documentele:
 
- copie a documentelor justificative de achizitie de la furnizori a resurselor materiale necesare, respectiv produse fertilizante, motorina, produse de protectie a plantelor, dupa caz, emise in perioada 24 februarie 2022 - 12 august 2022
 
- copie document coordonate bancare in conditiile in care coordonatele bancare sunt diferite fata de coordonatele bancare inscrise in cererea unica de plata 2022; copiile documentelor de identificare existente la dosarul cererii unice de plata depuse la APIA pentru anul de cerere 2022 raman valabile si pentru acordarea ajutorului de stat prevazut de prezenta hotarare, daca nu au  fost modificari fata de acestea
 
In ceea ce priveste cererile si documentele, acestea se depun la APIA in perioada 16 august - 29 august 2022. De asemenea, aceste documentele transmise in copie de catre beneficiar vor purta sintagma "conform cu originalul".
 
Grantul financiar unitar este in valoare de 875 lei/ha, iar valoarea maxima nu poate depasi 173.211,50 lei/beneficiar (echivalentul sumei de 35.000 euro/beneficiar).

Puteti consulta integral proiectul aici.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016