Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lege: Produsele romanesti, cumparate cu prioritate de stat

lege-produsele-romanesti-cumparate-cu-prioritate-de-stat

O noua lege vine sa stabileasca ca produsele agricole romaneste vor fi cumparate cu prioritate de stat si distribuite fix acolo unde este nevoie de ele.


Proiectul de lege initiat de deputatul Gratiela Leocadia Gavrilescu stabileste ca statul se va asigura ca in toate unitatile sale unde exista programe de alimentatie se vor folosi produse exclusiv romanesti.
 
In expunerea de motive atasata initiativei se arata ca este necesara sustinerea sectorului agricol, "sector de baza, traditional al economiei romanesti, ca resursa controlabila, din punct de vedere cantitativ si calitativ, de materii prime pentru asigurarea alimentelor de baza pentru populatie".
 
Gavrilescu arata ca produsele romanesti au fost defavorizate de concurenta acerba facuta de importurile in acest sector din tari care de-a lungul timpului au investit masiv in agricultura si au dezvoltat retele si afaceri care acum realizeaza profit in Romania. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Deputatul mai subliniaza si faptul ca organismele europene au impus restrictii Romaniei in a obliga companiile sa introduca la raft produse agricole 100% romanesti. Totodata, taxele la raft ale marilor comerciant sunt deseori imposibil de achitat de catre cei care sunt implicati in domeniul agricol.
 
Proiectul de lege prin care produsele romanesti vor fi cumparate cu prioritate de stat are ca scop sustinerea fermierilor si producatorilor din Romania prin asigurarea desfacerii produselor agricole autohtone prin toate structurile de stat care asigura consum colectiv. Aici sunt incluse unitatile militare, scolile, cantinele sociale, spitalele, penitenciarele si altele asimilate acestor categorii enumerate.
 
Conform actului normativ propus spre adoptare, aceste institutii sau autoritati vor cumpara in mod obligatoriu numai bunuri alimentare de productie interna, realizate exclusiv din materii prime romanesti. Vor fi acceptate exceptii doar atunci cand conditiile nu pot fi indeplinite din motive obiective.
 
"Apreciem ca, in contextul secetei pedologice cu care ne confruntam in acest an si incalzirii globale, care ridica mari probleme si pentru anii viitori, dar si consecinta a pandemiei COVID-19, prin care inca trecem, aceasta initiativa este pe deplin justificata si se afla in trendul masurilor de siguranta alimentara, pe care toate statele membre si le iau. Asigurarea hranei sanatoase pentru populatie este o obligatie primordiala a statului, constitutionala, si nu trebuie sa fie negociata!", mai explica Gavrilescu.
 
Legea privind achizitionarea produselor alimentare din productie autohtona cuprinde 11 articole si poate fi consultata in forma propusa pentru vot parlamentarilor dand click AICI!
 
Actul a fost introdus pentru dezbatere in Senat, asadar deputatii vor avea votul final.
 
Procedura de urgenta nu a fost solicitata, asadar actul isi va urma mai greu parcursul parlamentar.
 
A fost solicitat punctul de vedere al Guvernului.
 
Pentru a se aplica este nevoie ca atat senatorii, cat si deputatii sa il voteze. Pe urma, acesta va trebui promulgat de presedintele Romaniei si publicat in Monitorul Oficial.
 
Ramane de vazut daca aceasta propunere va deveni realitate.
 
Noi vom urmari proiectul de lege si vom reveni cu actualizari imediat ce acestea vor fi disponibile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016