Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea a fost adoptata in Parlament. Noul ajutor de stat pentru fermieri este de 100.000 euro/an

legea-a-fost-adoptata-in-parlament-noul-ajutor-de-stat-pentru-fermieri-este-de-100000-euroan

O noua lege privind sectorul horticol a fost adoptata de Parlament. Aceasta vizeaza implementarea unui ajutor anual, de 100.000 de euro, respectiv 300.000 euro pentru persoanele juridice si persoanele fizice inregistrate fiscal, respectiv cooperativele si grupurile de producatori.


Proiectul legislativ a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 244 de voturi pentru, doua voturi impotriva si o abtinere. De asemenea, pentru a fi implementata, legea trebuie promulgata de Presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial.
 
"Este vorba de o schema de ajutor de stat pe sectorul de legume, fructe si cartofi, e vorba de finantarea unor operatiuni de transport, ambalare, sortare, etichetare. Pentru persoanele fizice inregistrate fiscal si persoanele juridice, maxim 100.000 de euro/an, iar pentru cooperative si organizatii de producatori, 300.000 de euro/an, 20% din valoarea productiei comercializate.
 
Practic, trebuie sa trecem la o alta etapa in care sa ne sustinem productia locala, pentru ca este foarte important ca produsele de calitate pe care le obtin legumicultorii si horticultorii nostri sa poata sa patrunda pe reteaua de supermarketuri, iar conditia este sa fie niste produse calibrate, sortate, etichetate corespunzator. (…) Sunt bani de la bugetul national.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Din punctul nostru de vedere, probabil schema va intra in functiune in a doua parte a acestui an, dupa ce vom primi si acordul Comisiei Europene, pentru ca este o schema de ajutor de stat. Este o schema complementara, nu presupune eliminarea programului tomata", a precizat Emil Dumitru, initiatorul proiectului.
 
Legea are nevoie de norme de aplicare care trebuie sa fie stabilite ulterior de catre MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton