Legea a fost adoptata in Parlament. Noul ajutor de stat pentru fermieri este de 100.000 euro/an
O noua lege privind sectorul horticol a fost adoptata de Parlament. Aceasta vizeaza implementarea unui ajutor anual, de 100.000 de euro, respectiv 300.000 euro pentru persoanele juridice si persoanele fizice inregistrate fiscal, respectiv cooperativele si grupurile de producatori.
Proiectul legislativ a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 244 de voturi pentru, doua voturi impotriva si o abtinere. De asemenea, pentru a fi implementata, legea trebuie promulgata de Presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial.
"Este vorba de o schema de ajutor de stat pe sectorul de legume, fructe si cartofi, e vorba de finantarea unor operatiuni de transport, ambalare, sortare, etichetare. Pentru persoanele fizice inregistrate fiscal si persoanele juridice, maxim 100.000 de euro/an, iar pentru cooperative si organizatii de producatori, 300.000 de euro/an, 20% din valoarea productiei comercializate.
Practic, trebuie sa trecem la o alta etapa in care sa ne sustinem productia locala, pentru ca este foarte important ca produsele de calitate pe care le obtin legumicultorii si horticultorii nostri sa poata sa patrunda pe reteaua de supermarketuri, iar conditia este sa fie niste produse calibrate, sortate, etichetate corespunzator. (…) Sunt bani de la bugetul national.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Din punctul nostru de vedere, probabil schema va intra in functiune in a doua parte a acestui an, dupa ce vom primi si acordul Comisiei Europene, pentru ca este o schema de ajutor de stat. Este o schema complementara, nu presupune eliminarea programului tomata", a precizat Emil Dumitru, initiatorul proiectului.
Legea are nevoie de norme de aplicare care trebuie sa fie stabilite ulterior de catre MADR.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>