Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR: Proiect legislativ in vederea sustinerii financiare pentru distilarea subproduselor viniviticole
La solicitarea expresa a reprezentantilor sectorului vitivinicol si in baza unei fundamentari reale si obiective, proiectul de act normativ propune introducerea masurii de distilare a subproduselor in Programul National de Sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol 2014 – 2018.
Recent, Ministerul Agriculturii a suspus dezbaterii publice un proiect de act normativ prin care se introduce masura de distilare a subproduselor, masura mentita, sa duca la cresterea veniturilor procucatorilor viniviticoli.
in baza reglementarilor europene in vigoare, Romania beneficiaza de o alocare financiara in cuantum de 47,7 milioane euro anual, in perioada 2014 - 2018 pentru masurile de sprijin notificate in cadrul Programului National de Sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol, 2014 - 2018, respectiv:
-restructurarea/reconversia plantatiilor viticole;
-promovarea vinurilor, prin submasura de promovare a vinurilor produse in Uniune care consta in actiuni de informare in statele membre, in scopul informarii consumatorilor cu privire la consumul moderat de vin si la schema de denumiri de origine controlata si indicatii geografice, precum si submasura de promovare in tari terte, in vederea imbunatatirii competitivitatii vinurilor cu denumire de origine controlata, indicatie geografica sau a vinurilor pentru care se indica soiul vitei-de-vie;
-asigurarea recoltei de struguri;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
-investitii.
La solicitarea expresa a reprezentantilor sectorului vitivinicol si in baza unei fundamentari reale si obiective, proiectul de act normativ propune introducerea masurii de distilare a subproduselor in Programul National de Sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol 2014 – 2018.
Aceasta solicitare va conduce la cresterea veniturilor producatorilor care vor accesa masura, prin aceea ca subventiile oferite pentru distilarea subproduselor de vinificatie vor constitui pentru acestia venituri suplimentare. De asemenea, accesarea masurii de distilare a subproduselor garanteaza practici corecte de piata in randul tarilor producatoare de vin din Uniunea Europeana, prin cresterea controalelor si scaderea activitatilor frauduloase.
Proiectul de hotarare a Guvernului creeaza premise pentru realizarea urmatoarelor obiective cu impact macroeconomic precum :
-Punerea in valoare a potentialului de productie;
-Perfectionarea continua a tehnologiilor de cultura si tehnologiilor de vinificatie pentru obtinerea unor vinuri cu denumire de origine controlata si indicatie geografica recunoscuta;
-Cresterea suprafetelor apte sa produca struguri pentru vin cu denumire de origine controlata, la cel putin 30.000 ha;
-Promovarea, cu prioritate, in noile plantatii a soiurilor romanesti pentru vinuri de calitate competitive pe plan european: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Grasa, Feteasca Neagra, Babeasca Neagra, Cadarca, Francusa si Busuioaca de Bohotin;
-Accesarea investitiilor care sa conduca la modernizarea tehnologiilor de productie si implicit obtinerea de vinuri calitativ superioare, care sa promoveze Romania pe pietele terte;
-Continuarea masurii de restructurare/reconversie a podgoriilor.
Sectorul vitivinicol detine o piata de circa 450 milioane euro. Impactul prezentei hotarari de guvern asupra mediului de afaceri se concretizeaza in efectul modului de acordare a sprijinului financiar comunitar alocat producatorilor din sector si, implicit in:
-Extinderea mediului de afaceri profitabil in spatiul rural.
-Imbunatatirea activitatii de marketing si diversificarea gamei sortimentale a productiei de vin.
-Promovarea vinurilor pe piata interna si pe pietele terte.
-Cresterea suprafetelor cultivate cu vita de vie supuse masurii de restructurare-reconversie.
-Accesarea de investitii, care sa conduca la modernizarea tehnologiilor de productie si implicit obtinerea de vinuri calitativ superioare, care sa promoveze Romania pe pietele terte.
-Cresterea puterii economice a viticultorilor care se va regasi in imbunatatirea tehnicilor de vinificatie.
-Cresterea ponderii vinurilor cu denumire de origine controlata si indicatie geografica protejata in totalul vinurilor obtinute in Romania in cadrul organizarii comune de piata.
-Accesarea masurii de distilare a subproduselor garanteaza practici corecte de piata in randul tarilor producatoare de vin din Uniunea Europeana, prin cresterea controalelor si scaderea activitatilor frauduloase.
Proiectul de lege poate fi consultat integral aici,iar cetatenii si institutiile interesate pot transmite opinii, sugestii si propuneri de modificare in termen de 10 zile de la data publicarii documentului
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora