Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Proiect legislativ in vederea sustinerii financiare pentru distilarea subproduselor viniviticole

madr-proiect-legislativ-in-vederea-sustinerii-financiare-pentru-distilarea-subproduselor-viniviticole

La solicitarea expresa a reprezentantilor sectorului vitivinicol si in baza unei fundamentari reale si obiective, proiectul de act normativ propune introducerea masurii de distilare a subproduselor in Programul National de Sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol 2014 – 2018.


Recent, Ministerul Agriculturii a suspus dezbaterii publice un proiect de act normativ prin care se introduce masura de distilare a subproduselor, masura mentita, sa duca la cresterea veniturilor procucatorilor viniviticoli.
 
in baza reglementarilor europene in vigoare, Romania beneficiaza de o alocare financiara in cuantum de 47,7 milioane euro anual, in perioada 2014 - 2018 pentru masurile de sprijin notificate in cadrul Programului National de Sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol, 2014 - 2018, respectiv:
-restructurarea/reconversia plantatiilor viticole;
 
-promovarea vinurilor, prin submasura de promovare a vinurilor produse in Uniune care consta in actiuni de informare in statele membre, in scopul informarii consumatorilor cu privire la consumul moderat de vin si la schema de denumiri de origine controlata si indicatii geografice, precum si submasura de promovare in tari terte, in vederea imbunatatirii competitivitatii vinurilor cu denumire de origine controlata, indicatie geografica sau a vinurilor pentru care se indica soiul vitei-de-vie;
-asigurarea recoltei de struguri;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

-investitii.
 
La solicitarea expresa a reprezentantilor sectorului vitivinicol si in baza unei fundamentari reale si obiective, proiectul de act normativ propune introducerea masurii de distilare a subproduselor in Programul National de Sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol 2014 – 2018.
 
Aceasta solicitare va conduce la cresterea veniturilor producatorilor care vor accesa masura, prin aceea ca subventiile oferite pentru distilarea subproduselor de vinificatie vor constitui pentru acestia venituri suplimentare. De asemenea, accesarea masurii de distilare a subproduselor garanteaza practici corecte de piata in randul tarilor producatoare de vin din Uniunea Europeana, prin cresterea controalelor si scaderea activitatilor frauduloase.
 
Proiectul de hotarare a Guvernului creeaza premise pentru realizarea urmatoarelor obiective cu impact macroeconomic precum :
-Punerea in valoare a potentialului de productie;
 
-Perfectionarea continua a tehnologiilor de cultura si tehnologiilor de vinificatie pentru obtinerea unor vinuri cu denumire de origine controlata si indicatie geografica recunoscuta;
 
-Cresterea suprafetelor apte sa produca struguri pentru vin cu denumire de origine controlata, la cel putin 30.000 ha;
 
-Promovarea, cu prioritate, in noile plantatii a soiurilor romanesti pentru vinuri de calitate competitive pe plan european: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Grasa, Feteasca Neagra, Babeasca Neagra, Cadarca, Francusa si Busuioaca de Bohotin;
 
-Accesarea investitiilor care sa conduca la modernizarea tehnologiilor de productie si implicit obtinerea de vinuri calitativ superioare, care sa promoveze Romania pe pietele terte;

-Continuarea masurii de restructurare/reconversie a podgoriilor.
 
 Sectorul vitivinicol detine o piata de circa 450 milioane euro. Impactul prezentei hotarari de guvern asupra mediului de afaceri se concretizeaza in efectul modului de acordare a sprijinului financiar comunitar alocat producatorilor din sector si, implicit in:
-Extinderea mediului de afaceri profitabil in spatiul rural.
 
-Imbunatatirea activitatii de marketing si diversificarea gamei sortimentale a productiei de vin.
 
-Promovarea vinurilor pe piata interna si pe pietele terte.
 
-Cresterea suprafetelor cultivate cu vita de vie supuse masurii de restructurare-reconversie.
 
-Accesarea de investitii, care sa conduca la modernizarea tehnologiilor de productie si implicit obtinerea de vinuri calitativ superioare, care sa promoveze Romania pe pietele terte.
 
-Cresterea puterii economice a viticultorilor care se va regasi in imbunatatirea tehnicilor de vinificatie.
 
-Cresterea ponderii vinurilor cu denumire de origine controlata si indicatie geografica protejata in totalul vinurilor obtinute in Romania in cadrul organizarii comune de piata.
 
-Accesarea masurii de distilare a subproduselor garanteaza practici corecte de piata in randul tarilor producatoare de vin din Uniunea Europeana, prin cresterea controalelor si scaderea activitatilor frauduloase.

Proiectul de lege poate fi consultat integral aici,iar cetatenii si institutiile interesate pot transmite opinii, sugestii si propuneri de modificare in termen de 10 zile de la data publicarii documentului
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016